Most történik a kamarában
Kamarai hírek
Cikk ajánlók

Megalakult az Építésügyi Műszaki Szabályozási Bizottság

2017. május 26.

Az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. szentendrei Tudásközpontjában tartotta alakuló ülését az Építésügyi Műszaki Szabályozási Bizottság. A testületet az építésügyért felelős, Miniszterelnökséget vezető miniszter hozta létre, feladata az épített környezet létrehozásához és fenntartásához kapcsolódó építésügyi műszaki irányelvek kidolgozása.

TOVÁBB >>>

BIM Workshop - 2017. június 28.

2017. május 26.

A tervezői együttműködés kulcsa az adatvesztés nélküli adatkapcsolatok ismerete.
Ebben van a szakemberek segítségére a BIM - Épületinformációs modell.

TOVÁBB >>>

WORKSHOP: e-közmű - Regisztráljon most!

2017. május 25.

2017 július elsejét követően a közműegyeztetések csak elektronikus úton bonyolíthatók. A Magyar Mérnöki Kamara a jogalkotóval, a Miniszterelnökséggel és a rendszert bevezető Lechner Tudásközponttal közösen szervez tájékoztató WORKSHOP-ot. A regisztráció elindult!

TOVÁBB >>>

Tervezői díjszabás

2017. május 23.

Az ajánlott díjszámítás tortaszeletek összerakásából fog állni, ebből tevődik össze a beruházás teljes tervezői tortája. Az egyes mérnöki feladatoknak ajánlott és tételesen rögzített díjtételei vannak, így az építtető érti, hogy mire ajánlkozunk, és a tervezők is tudják, mit kell megcsinálniuk, s ezért miféle díjazás illeti meg őket – mondta el interjúnkban Kovács István. Az MMK korábbi alelnökét a készülő új díjszámítási rendszerről faggattuk.

TOVÁBB >>>

Módosult a Kbt. végrehajtási rendelete

2017. május 22.

A Magyar Közlöny 73. számában megjelent az egyes közbeszerzési tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló 115/2017 (V.19.) Korm. rendelet, mely módosította az építési beruházások, valamint az építési beruházásokhoz kapcsolódó tervezői és mérnöki szolgáltatások közbeszerzésének részletes szabályairól szóló 322/2015. (X. 30.) Korm. rendeletet is.

TOVÁBB >>>