Most történik a kamarában
Kamarai hírek

VIDEÓ: e-közmű WORKSHOP

2017. június 28.

Július 1-től indul az e-közmű felület, ahol a kérelmezők online indíthatják el a közműegyeztetési folyamatot. Az új rendszer bevezetése miatt a Magyar Mérnöki Kamara a Miniszterelnökséggel és a rendszert bevezető Lechner Tudásközponttal közösen szervezett tájékoztató WORKSHOP-ot, amelyen több száz szakági tervező vett részt.

TOVÁBB >>>

Cikk ajánlók

Állás - BKV Zrt.

2017. augusztus 11.

A BKV Zrt. Tranzakciós Főosztálya helyiséggazdálkodó-nyilvántartó munkakörbe keres építészmérnöki, vagy építőmérnöki diplomával egy szakembert.

Búcsúzunk Éhn Józseftől

2017. augusztus 9.

Életének 75. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Éhn József okleveles építőmérnök. Családja és szerettei mellett mély fájdalommal búcsúznak tőle barátai, pályatársai és mérnök kollégái. Éhn Józsefet szakmai tevékenysége és közéleti, társadalmi szerepvállalása egyaránt legnagyobb hazai mérnökök sorába emeli, egy példás életet élő nagyszerű magyar ember volt. Éhn Józsefet a Magyar Mérnöki Kamara, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, valamint a Magyar Tanácsadó Mérnökök és Építészek Szövetsége saját halottjának tekinti. Temetésére 2017. augusztus 29-én, kedden, 14 óra 30 perckor a budapesti Farkasréti Temető Makovecz Termében kerül sor.

Budapesti Atlétikai Stadion tervpályázat

2017. augusztus 7.

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. pályázatot hirdetett a Budapesti Atlétikai Stadion terveinek elkészítésére. A Kormány a tavalyi évben – az 1839/2016 (XII.23.) Korm. határozatával – döntött a Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Programról (Kemény Ferenc Program), amellyel számos sportág infrastrukturális adottságainak fejlesztéséhez biztosít keretet.

BIM felmérés

2017. július 19.

A Lechner Tudásközpont dolgozik a BIM rendszerekkel összefüggő kérdésekkel és erre vonatkozó átfogó felmérést tett közzé a napokban.
 

Új Duna-híd tervpályázat

2017. június 29.

Tervpályázat: Budapest XI. kerület, Galvani utca vonalában egy új, kötöttpályás közlekedéssel együtt 2x3 forgalmi sáv szélességben megépítendő Duna-híd tervezésére vonatkozóan