Most történik a kamarában
Kamarai hírek

Beruházáslebonyolítói Mesteriskola záró rendezvénye – videós összefoglalás

2019. július 10.

Oklevelek átadásával zárult a Beruházáslebonyolítási Mesteriskola

Hetvenen vehették át ünnepélyes keretek között az első Beruházáslebonyolítási Mesteriskola elismerő oklevelét, tanúsítványát. A példaértékű összefogással megvalósuló képzésben résztvevő szervezetek vezetői, szervezői június 27-én, a Magyar Mérnöki Kamara székházában köszöntötték a tanfolyamot sikeresen végzett hallgatókat.

Volt egyszer egy székház

2019. március 13.

A mérnöki kamara mindössze hat évig használhatta a tagjai adományaiból a főváros szívében nyolcvan évvel ezelőtt felépített hétemeletes székházát. A tisztán Bauhaus középületnek ma már jórészt csak a homlokzata emlékeztet eredeti funkciójára.
1935-ben a kamara a Budafoki út és a Bertalan utca sarkán 315 négyszögöl nagyságú telket kapott a fővárostól, így módja nyílt önálló székház felépítésére. Két évvel később azonban csere útján a V. kerületi Szalay utca 4. szám alatti telek jutott a szervezet birtokába.

Cikk ajánlók

Megszületett az EU ítélet a német HOAI szabályozásról

2019. július 23.

Az Európai Unió Bírósága 2019. július 4-én meghozta ítéletét az építészek és mérnökök hivatalos díjszabásával kapcsolatban. Az ítélet a legalacsonyabb és a legmagasabb ár jogszabályban történő meghatározását nem tartja elfogadhatónak.

Együttműködési megállapodás az ITM, az MMK és további mérnökszakmai szervezetek között

2019. július 23.

Átfogó együttműködési megállapodás született az ITM és a Magyar Mérnöki Kamara között .
A hétfői napon, július 22-én került sor az Innovációs és Technológiai Minisztérium(ITM) vezetője, Palkovics László miniszter úr, és a Magyar Mérnöki Kamara elnöke, Nagy Gyula, illetve további mérnökszakmai szervezetek között együttműködési megállapodás aláírására.

Tűzvédelmi rendeletek módosítása

2019. július 19.

A Magyar Közlöny 2019. július 18-i számában megjelent az egyes ügyintézési folyamatok egyszerűsítéséről szóló törvény végrehajtásához kapcsolódó kormányrendeletek módosításáról szóló 176/2019. (VII. 18.) Korm. rendelet.

A hazai szabályozott szakmák rendszerének felülvizsgálatáról és a szabályozott szakmák számának csökkentéséről – Magyar Közlöny 2019. 120.

2019. július 19.

A Magyar Közlöny 2019. 120. számában 2019. július 9-én kihirdetésre került a gazdaság versenyképességének növelése érdekében végrehajtandó, a hazai szabályozott szakmák rendszerének felülvizsgálatáról és a szabályozott szakmák számának csökkentéséről szóló 1410/2019. (VII. 9.) Korm. határozat.

Pályázati felhívás – Gábor Dénes díj 2019

2019. július 18.

A Novofer Alapítvány - szakmai-erkölcsi támogatói között tudva az innovációért felelős szervezetek vezetőit - idén is meghirdeti a Gábor Dénes-díj felterjesztési felhívását.