Most történik a kamarában

Tisztelt Érdeklődők!

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Magyar Mérnöki Kamara 2019. április 1-től új székhelyen, a 1117 Budapest, Szerémi út 4. címen működik.

További információért, kérjük, látogasson el az alábbi oldalra:
https://mmk.hu/informaciok/hirek/koltozes

Tisztelettel:
Magyar Mérnöki Kamara

Kamarai hírek

Volt egyszer egy székház

2019. március 13.

A mérnöki kamara mindössze hat évig használhatta a tagjai adományaiból a főváros szívében nyolcvan évvel ezelőtt felépített hétemeletes székházát. A tisztán Bauhaus középületnek ma már jórészt csak a homlokzata emlékeztet eredeti funkciójára.
1935-ben a kamara a Budafoki út és a Bertalan utca sarkán 315 négyszögöl nagyságú telket kapott a fővárostól, így módja nyílt önálló székház felépítésére. Két évvel később azonban csere útján a V. kerületi Szalay utca 4. szám alatti telek jutott a szervezet birtokába.

Szerződéskötési útmutató

2019. április 5.

A Magyar Mérnöki Kamara a tervező mérnökök szerződéskötési gyakorlatának támogatása céljából kidolgozta a tervezési szerződésekre vonatkozó útmutatóját.
Az útmutató magyarázatokat és hasznos tanácsokat tartalmazva ismerteti a tervezési szerződés rendelkezéseit. Az útmutató az egyes szerződések rendelkezésére vonatkozóan szövegjavaslatokat is kínál a szerződéskötés előtt állók számára.

Cikk ajánlók

MEGHÍVÓ – 5. Kézdi Árpád Konferencia

2019. április 15.

A jubileumi konferencia Kézdi Árpád születésének 100. évfordulója alkalmából kerül megrendezésre. A Konferencia témája: talaj- és szerkezet kölcsönhatása. Hazai és nemzetközi kutatók, valamint gyakorló tervező mérnökök előadásait hallgathatják meg az érdeklődők.

Az építőiparban fontosak-e a tervezőmérnökök? – a Magyar Mérnöki Kamara állásfoglalása az építőipari KKV-kat célzó támogatásról

2019. április 18.

Az építőipar hatékonysága növelése érdekében tett kormányzati erőfeszítéseket támogatja a Kamara, de a megjelent fejlesztési, működési pályázatok elsősorban a gyártói, kivitelezői vállalkozásokat támogatják, megfeledkezve a fejlett technológiák alkalmazhatóságában meghatározó szerepet játszó tervező-szakértő mérnökirodák fejlődési lehetőségének biztosításáról.

Tisztújítás az Energetikai Tagozatnál

2019. április 18.

Április 16-án, az MMK új, Szerémi úti székhelyén tartotta tisztújító küldöttgyűlését a kamara Energetikai Tagozata. Napirend előtt Nagy Gyula MMK-elnök mondott rövid köszöntöt.

A foglalkoztatáspolitika aktuális kérdései

2019. április 10.

Tisztelettel meghívjuk A foglalkoztatáspolitika aktuális kérdései című konferenciára, amely 2019. április 25-én, csütörtökön a The Aquincum Hotel Budapestben kerül megrendezésre (1036 Budapest, Árpád Fejedelem útja 94.).

Ülésezett a választmány

2019. április 10.

Április 8-án Budapesten ülésezett a Magyar Mérnöki Kamara Választmánya. A megyei kamarák és a szakmai tagozat vezetőiből, illetve az országos köztestület tisztviselőiből álló testület elsőként Nagy Gyula MMK-elnök rövid tájékoztatását hallgatta meg a hivatásrendi önkormányzat új, Szerémi úti székhelyéről.

 

Mérnökszalon - vendégünk volt: Józsa János

2019. április 9.

Számos szakmai cikk, tudományos publikáció, rengeteg kapcsolat és több szervezet meghatározó alakja, a Rektorok tanácsának nemrég kinevezett elnöke első vendégünk a Kamara Szerémi úti székházában.