Most történik a kamarában
Kamarai hírek

VIDEÓ: e-közmű WORKSHOP

2017. június 28.

Július 1-től indul az e-közmű felület, ahol a kérelmezők online indíthatják el a közműegyeztetési folyamatot. Az új rendszer bevezetése miatt a Magyar Mérnöki Kamara a Miniszterelnökséggel és a rendszert bevezető Lechner Tudásközponttal közösen szervezett tájékoztató WORKSHOP-ot, amelyen több száz szakági tervező vett részt.

TOVÁBB >>>

Cikk ajánlók

Globális tudás, lokális kihívások – építési projektmenedzsment konferencia

2017. szeptember 19.

Projektmenedzsment Fórum 2017 az Óbuda Group és a Magyar Projektmenedzsment Szövetség szervezésében, neves külföldi és hazai előadókkal. Magyarországi építési nagyprojektek nemzetközi perspektívából, nemzetközi építési nagyprojektek magyar perspektívából. Mik a magyarországi projektmegvalósítás különleges kihívásai a régiós, európai és globális keretekhez képest? Magyar építészként, mérnökként mik a siker kulcsai külföldön?

Kötelező felelősségbiztosítás - KÉRDŐÍV

2017. szeptember 6.

Az utóbbi időben megnövekedett a szakmai felelősségbiztosítás jelentősége. A Magyar Mérnöki Kamara feladatának érzni, hogy tagjai és nyilvántartottjai részére a piacon elérhetőnél kedvezőbb lehetőségeket kínálja fel.

Építési termékről szóló kormányrendelet

2017. szeptember 12.

A Magyar Közlöny 2017. szeptember 11-i számában megjelent az építési termék építménybe történő betervezésének és beépítésének, ennek során a teljesítmény igazolásának részletes szabályairól szóló 275/2013. (VII. 16.) Korm. rendelet módosításáról szóló Korm. rendelet.

Részvételi felhívás - Keretmegállapodás forgalomtechnikai tervek készítésére

2017. augusztus 24.

A Fővárosi Vízműket vízi közmű fejlesztéseihez kapcsolódóan forgalomtechnikai tervek készítésére keres partnereket. Jelen eljárás eredményeképpen Ajánlatkérő 24 hónapos határozott időtartamra keretmegállapodást köt forgalomtechnikai tervek készítésére. Az elkészítendő tervek száma kb. 40 db/év.

Állás - BKV Zrt.

2017. augusztus 11.

A BKV Zrt. Tranzakciós Főosztálya helyiséggazdálkodó-nyilvántartó munkakörbe keres építészmérnöki, vagy építőmérnöki diplomával egy szakembert.

Búcsúzunk Éhn Józseftől

2017. augusztus 9.

Életének 75. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Éhn József okleveles építőmérnök. Családja és szerettei mellett mély fájdalommal búcsúznak tőle barátai, pályatársai és mérnök kollégái. Éhn Józsefet szakmai tevékenysége és közéleti, társadalmi szerepvállalása egyaránt legnagyobb hazai mérnökök sorába emeli, egy példás életet élő nagyszerű magyar ember volt. Éhn Józsefet a Magyar Mérnöki Kamara, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, valamint a Magyar Tanácsadó Mérnökök és Építészek Szövetsége saját halottjának tekinti. Temetésére 2017. augusztus 29-én, kedden, 14 óra 30 perckor a budapesti Farkasréti Temető Makovecz Termében kerül sor.