BIM dosszié

A Magyar Mérnöki Kamara nagy hangsúlyt fektet a szakmai képzések bővítésére és olyan területek, programok kialakítására, amelyek a naprakész szakmai ismereteket bővítik. Ilyen terület a BIM, amely különösen nagy jelentőséget kap a jelenlegi helyzetben, ahol az egyre nagyobb projektek megjelenése mellett a projektek gyorsuló kidolgozása általános elvárássá válik.

A Kamara célja az ilyen tematikus „DOSSZIÉ” oldalakkal, hogy egy-egy területen koncentráltan legyenek elérhetőek az ezzel a témával kapcsolatos információk és források.

Az együttműködés alapja a párbeszéd az egyes szakterületek és az azokat kiszolgáló szoftverek között, a legkevesebb adatvesztéssel, adatismétléssel.

Együttműködő partnerek

AutodeskAutoCAD www.autodesk.hu
Graphisoft  ArchiCAD www.graphisoft.hu
NemetschekAllplan www.nemetschek.hu
Construsoft TEKLA www.construsoft.hu


 
BIM információk, háttér
Szabványok

 

Magyar BIM Szövetség MaBIM                 www.mabim.hu
Buiding smart openBIM                            https://www.buildingsmart.org/
 

BIM hírek

BIM felmérés a Lechner Tudásközpont koordinációjával
Egységes BIM séma ajánlás került fel a Lechner Tudásközpont oldalára
 
BIM rendezvények

A Magyar Mérnöki Kamara által 2017 júniusában szervezett Workshop azt a célkitűzést állította a partnerek elé, hogy elinduljon a szakmai párbeszéd a piaci szereplők és a szakma között.

A résztvevő partnerek bemutatták saját megoldásaikat és különös hangsúlyt fektettek a szakma-közi együttműködés bemutatására.
A kapcsolatok építésére és fejlesztésére az érintett tagozatok együttműködésével kezdődik meg a következő, már részletesebb és gyakorlati párbeszédet is bemutató, több napos workshop kidolgozása, amely a széles körű szakmai támogatás gyakorlati kérdéseit is részletezni fogja.

 

[az oldal folyamatosan bővül]