e-Mérnök regisztráció

Regisztráció az e-Mérnök rendszerbe

A Mérnöki kamarai tag, vagy a kamara által nyilvántartott szakmagyakorló, amennyiben rendelkezik Ügyfélkapu hozzáféréssel, az e-Mérnök rendszerbe való első belépés előtt meg kell hogy adja az ügyfélkapus viselt nevét (pl.: Teszt Elek) és az ügyfélkapus e-mail címét (teszt.elek@gmail.com). Ezt megteheti személyesen, telefonon, e-mailben vagy levélben a lakóhelye szerinti területi mérnöki kamaránál, vagy közvetlenül az e-Mérnök Ügyfélszolgálaton keresztül ( ugyfelszolgalat@mmk.hu ).
FIGYELEM! Az ügyfélkapus viselt név nem azonos az ügyfélkapu felhasználó névvel!
FIGYELEM! Ügyfélkapus jelszavát nem kell megadnia, kérjük azt kérésre se adja meg senkinek!

uk-kepernyokep

Az ügyfélkapus azonosító megegyezik a www.magyarorszag.hu oldalon használt központi azonosítóval, tehát ugyanazon e-mail címmel és jelszóval tudnak majd belépni az e-Mérnök rendszerbe, amellyel többek között az Építésügyi hatósági engedélyezési eljárásokat Támogató elektronikus Dokumentációs Rendszert (ÉTDR), az elektronikus építési naplót (e-Építési Napló), az energetikai tanúsítványok elektronikus nyilvántartását (e-Tanúsítás), vagy a nyilvántartások együttes lekérdezését (e-Statisztika) is használják.

A Mérnöki kamarai tag, vagy a kamara által nyilvántartott szakmagyakorló, amennyiben NEM rendelkezik Ügyfélkapu hozzáféréssel, díjmentesen kérheti azt bármely települési okmányirodában vagy Kormányablakban. Ennek időigénye kb. 15 perc.
Azon tagok és nyilvántartottak számára, akik még nem rendelkeznek Ügyfélkapu regisztrációval, e-mail cím és jelszó alapú azonosítás is elérhető, amelyet az ugyfelszolgalat@mmk.hu email címen kérhet neve és kamarai számának megadásával. Arra kérjük a Kollégákat, hogy kezdeményezzék az Ügyfélkapus hozzáférés megszerzését.

Az Ügyfélkapus azonosítást követően az e-Mérnök rendszerbe belépve a kamara tagjainak és a nyilvántartott szakmagyakorlóknak lehetővé válik, hogy a honlapon keresztül megtekinthessék és módosíthassák a kamarában nyilvántartott adataikat, jelentkezhessenek továbbképzésre, illetve bizonyos esetekben ügyintézést is kezdeményezhessenek.

Azok az érdeklődők, akik nem tagjai a Mérnöki Kamarának, így nem szerepelnek a kamarai nyilvántartásban sem, kitölthetik az on-line regisztrációs lapot: http://mmk.hu/e-mernok/regisztracio A regisztrációt követően elérhetővé válnak azok az on-line kitölthető űrlapok, amelyekkel mind a kamarai tagságot, mind valamely szakmagyakorlási engedélyt kérelmezni tudják.

Bármilyen kérdés esetén a megyei mérnöki kamarák, illetve az e-Mérnök rendszer ügyfélszolgálata is állnak szíves rendelkezésükre.