márc.
01

A mérnökszalon vendége: Holló András

A Mérrnökszalon vendége márciusban az utolsó Angyal utcai rendezvényünkön Holló András, tánctanár, aki példájával sokak számára ad erőt, példamutatása, kitartása, hite sokak számára példakép.

Beszélgetésünk során egy dinamikos, életével pldát mutató embert ismertünk meg, aki nehézségein keresztül tett tanuságot kitartásáról, osztotta meg legnehezebb gondolatait is.

 

A hegymászás, kerékpározás, tánc szerelmesének elviselhetetlen váltás az ágyhoz kötöttség, a mozgás egy életre szóló korlátozása. Mégis, lelkierővel, korlátainak megismerésével a külső szemlélőnek, aki csak hallja, fel sem tűnik a kerekesszékes korlátok közé szorítottsága a beszélgetőpartnerének. Programjait, útjait komoly mérnöki munka, komoly átgondolt tervezés előzi meg, mert nem mindegy, a kerekekkel el tud-e jutni a célba. Amikor egyeztettük beszélgetésünket, ez a tervezés egészen más készülést jelentett - végig "gurulva" a kamara parkolójától az előadóteremig, egészen más szemmel járta be a szervező az útvonalat - vajon biztonságos, akadálymentes-e a bejutás az előadóba.

Tervekről beszéltünk - egy egészséges ember számára is rendre komoly előkészülést jelentő programok állnak András előtt: táncórák fiatalokkal, házaspárokkal - kerekeszszékből megmutatva az összes lépést! Kirándulás a növekvő gyerekeivel - "terepkerekekkel" szerelt kocsival még ez is könnyebben megy Adria, vitorlázás egy jótevőnek köszönhetően - számtalan komoly és átgondolt mérnöki megoldás bevonásával.

Beszélgetések, tanúságtétel szerte a városban - komoly előkészítési munka, tervezés előz meg minden találkozót A beszélgetés - ahogy a korábbi alkalmak is - rendszeresen a megbeszélt időtartamon túl mutató, személyes, mély párbeszédekké alakult a kitartó és ott maradó vendégekkel. András - ahogy mindenki nevezi, Hollópapa - sugárzik, példamutatása mindannyiunk számára elgondolkoztató.

mérnökszalon holló 1

    Közvetlensége magával ragadó...

mérnökszalon holló 2

    A legnagyobb természetességgel él együtt nehézségeivel

mérnökszalon holló 3

   

mérnökszalon holló 4