okt.
15

Beruházáslebonyolítói mesteriskola

A Magyar Mérnöki Kamara tájékoztatója a mesteriskola indításáról

A beruházások hazánkban eddig nem tapasztalt méretű bővülése párosul a minőségi, gazdaságossági igények emelkedésével. Az új kihívások teljesítéséhez jelentős többlet tudásra van szükség. A cégek piaci versenyképességének elengedhetetlen feltétele, hogy e kimagasló tudással rendelkező beruházáslebonyolítókat foglalkoztassanak.

carousel_planning-timing-final

A Magyar Mérnöki Kamara – a vele együttműködő Magyar Építész Kamarával, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségével, a Magyar Projektmenedzsment Szövetséggel, az ÉMI Nonprofit Kft.vel, valamint a Magyar Tanácsadó Mérnökök és Építészek Szövetségével közösen – kiemelt feladatának tekinti, hogy a beruházáslebonyolítók ehhez a tudáshoz hozzájuthassanak.
A beruházás-lebonyolító a beruházási folyamat egyik kulcsszereplője. A Kormány elhatározta (1567/2015. (IX. 4.) Korm. hat.) szakmagyakorlási jogosultságának visszaállítását, a közbeszerzésekre vonatkozó végrehajtási szabályozás (322/2015. (X.30.) Korm. rend.) pedig rögzíti a beruházás-lebonyolító alapvető feladatait.
A Magyar Mérnöki Kamara partnereivel - egyedülállóan széles körű szakmai ismereteikre és tapasztalataikra alapozva - beruházás-lebonyolítói mesteriskolát szervez. A képzés a jelen követelményeinek való megfelelésen túl súlyt helyez arra is, hogy a hallgatók a kamara és társszervezetei által előkészített Beruházási Folyamatok Rendszeréről – és ahhoz kapcsolódóan a Tervezői Szolgáltatások Rendszeréről - is részletes ismeretekhez jussanak.
A mesteriskola 2019. elején kezdi meg működését. A részvételnek nem feltétele a kamarai tagság, azonban alapfeltétele a szakirányú mérnöki végzettség. A képzést sikeresen teljesítőknek a Kamara tanúsítást ad ki, amely a piac számára tanúsítja a magas színvonalú hozzáértést. A Kamara a Mérnökkeresőhöz hasonló kereső rendszerrel fogja segíti a megrendelők tájékoztatását is a jól képzett szakemberek elérhetőségéről.

Előzetes jelentkezés:               Előregisztráció

Regisztráció - jelentkezés:    Regisztráció 

Kezdés időpontja:    Február 7.
A képzés helyszíne: Magyar Mérnöki Kamara, 1094 Budapest, Angyal utca 1-3.

Tájékoztató letöltése: BL Mesteriskola előzetes tájékoztató

További információk elérhetők a seidl.tibor@mmk.hu címen.

Korábban írtunk:  MMK Közlemény a pályázat kiírásával kapcsolatban.


 

  • MMK-bl-mesteriskola-web.pdf
  • itm-palyazatitajekoztato