aug.
14

Továbbképzések: sikeresen lezajlottak az első új típusú kötelező jogi képzések

2014. július 24-én és 29-én - több mint 200 szakmagyakorló részvételével - sikeresen lezajlottak az első új továbbképzési rendszernek megfelelő kötelező jogi továbbképézsek.

Mint bizonyára már sokak számára ismert, az építésügyi és az építésüggyel összefüggő szakmagyakorlási tevékenységekről szóló 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet értelmében átalakult a kötelező jogi továbbképzések rendszere: a kötelező továbbképzés tematikáját 2014-től az építésügyért felelős miniszter határozza meg, az ehhez kapcsolódó tananyagot az országos kamara dolgozza ki és a miniszter hagyja jóvá. Ezen túlmenően miniszteri jóváhagyás szükséges az egyes témakörök oktatóinak kinevezéséhez is.

Mindezen feltételeknek való megfelelés követelménye miatt a Magyar Mérnöki Kamara által erre a célra létrehozott Mérnöki Kamarai Tudásközpont 2014. július 24-én és július 29-én tudta megszervezni az első, új típusú kötelező jogi továbbképzéseket, összesen 229 szakmagyakorló részvételével.

Annak érdekében, hogy - a kötött tematikai és oktatói névsor ellenére - a Tudásközpont a lehető legszínvonalasabb és a szakmagyakorlók számára valóban hasznos ismeretek nyújtó képzéseket tudjon szervezni, a részvevők között kiosztottunk egy érteklő lapot, melyet 147-en visszajuttattak részünkre. Nekik ezúton is köszönjük visszajelzésüket, hasznos észrevételeiket.

Az alábbiakban röviden összefoglaltuk az értékelő lapok feldolgozása alapján kapott eredményeket:

  • Az összesen 147 kitöltött értékelő lap alapján a résztvevők (10-es skálán) 7,38-as értékelést adtak a képzésnek. A legtöbben, összesen 45-en 8-asra értékelték az rendezvényt, míg 17-en a maximális, 10-es pontszámot adták.
  • A képzésen elhangzottatakat a résztvevők 83%-a pozitívan értékelte: 44% szerint képzésen számos új információ hangzott el, melyek a szakmagyakorlás során, a gyakorlatban is alkalmazhatók, hasznosíthatók, míg 39% szerint elhangzottak nagyobb részben már ismert témákra épületek, de ezek gyakorlati jelentősége miatt fontos e kérdések megfelelő felfrissítése, ismétlése.
  • Az általános jogi képzés 7 előadását külön-külön is értékelhették a résztvevők. Ez alapján a legjobb értékelést (5-ös skálán) 4,32-es pontszámot "A szakmagyakorlókra vonatkozó előírások" című előadás kapta. A 7 előadásból összesen 5 teljesített 4-es értékelés felett, amely más képzésekkel való összehasonlításban is jó eredménynek számít.

Az összefoglalóhoz készült grafikonos összeállításunkat megtekintheti a következő címen: A 2014. július 24-i és 29-i kötelező jogi továbbképzések értékelése

Felhívjuk minden érdeklődő figyelmét, hogy frissültek a honlapunkon az új továbbképzési rendszerrel kapcsolatos információk. Kérjük, látogassanak el a http://mmk.hu/szolgaltatasok/tovabbkepzes oldalra.