febr.
03

Lázár János és Barsiné Pataky Etelka megbeszélése a 1731-es kormányhatározatról

Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár január 31-én a Parlamentben fogadta a Magyar Mérnöki Kamara elnökét, hogy egyeztessenek a mérnöki tevékenység jövőbeni szerepéről az új programozási időszak európai uniós fejlesztési forrásaiból megvalósuló projektek tekintetében.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár január 31-én a Parlamentben fogadta a Magyar Mérnöki Kamara, a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Művészeti Akadémia vezetőit, és egyeztetést folytatott velük a mérnöki tevékenység jövőbeni szerepéről a 2014-2020-as programozási időszak európai uniós fejlesztési forrásaiból megvalósuló projektek tekintetében. A Magyar Mérnöki Kamarát Barsiné Pataky Etelka elnök képviselte.

A találkozás apropóját a 2014-2020-as európai uniós programok lebonyolításának alapelveiről szóló 1731/2013. (X. 11.) Korm. határozat adta. Lázár János államtitkár leszögezte, hogy a kormányhatározatban foglaltak nem a mérnöki szakma, hanem az európai uniós forrásfelhasználás újraszabályozására és a közérdek hathatósabb érvényesítésére irányulnak, melynek kiemelt célja az átláthatóság és a beruházó védelme.Egyetértettek abban, hogy az e forrásokhoz kapcsolódó mérnöki- és építész feladat- és felelősségi körök áttekintése szükséges. Ennek érdekében a 2014-2020-as programozási időszak eljárásrendjének kialakítására hamarosan felállításra kerülő munkacsoportok munkájába a mérnöki- és építész kamarák képviselői is bevonásra kerülnek, annak érdekében, hogy az eljárásrendek a javaslataik és észrevételeik figyelembevételével születhessenek meg.

(Kormányzati Információs Központ)