aug.
07

Budapesti Atlétikai Stadion tervpályázat

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. pályázatot hirdetett a Budapesti Atlétikai Stadion terveinek elkészítésére. A Kormány a tavalyi évben – az 1839/2016 (XII.23.) Korm. határozatával – döntött a Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Programról (Kemény Ferenc Program), amellyel számos sportág infrastrukturális adottságainak fejlesztéséhez biztosít keretet.

A Kemény Ferenc Program többek között olyan sportágak krónikus létesítményhelyzetén hivatott javítani, vagy a sportág fejlődését, illetve magyarországi elterjedését elősegíteni, amely jelentős infrastruktúra-fejlesztés nélkül nem lenne biztosítható, ilyen például az evezés, kajak-kenu szlalom, BMX kerékpár, országúti- és pályakerékpár, vagy az atlétika.

A program részeként két helyszínen több létesítmény kerül ütemezetten megépítésre. Ezek egyike a Budapesti Atlétikai Stadion. Jelenleg Magyarországon nincs dedikáltan jelentős fedett vagy szabadtéri atlétikai verseny rendezésére alkalmas létesítmény.

Ennek megfelelően a Kemény Ferenc Program javaslatot tesz egy hiánypótló fővárosi atlétikai központ létrehozására, amely magában foglalja a Kvassay Jenő út-Rákóczi híd-Duna által határolt területen felépítendő 12500-15000 fős atlétikai stadiont és az azt körülölelő parkot, valamint 2 db szabványos szabadtéri atlétikai pályát és egy fedett 200 m-es futókörrel rendelkező atlétikai multicsarnokot.

Az Atlétikai Stadion tervezésére kiírt pályázat célja a magas színvonalú építészeti minőség elérése és a legalkalmasabb tervező kiválasztása. A pályaművek beérkezésének határideje: 2017 augusztus 22.

További információk: http://www.kemenyferencprogram.org/atletikai_stadion