Teszt portál

/ Tudástár / Hírek
máj.
30

"A BME díszpolgára" kitüntetést kapott Barsiné Pataky Etelka

2017. május 27-én tartotta ünnepi Szenátusi ülését a Budapesti Műszaki Egyetem Szenátusa. Az ünnepségen kitüntetést vett át Barsiné Pataky Etelka, az MMK leköszönő elnöke.

TOVÁBB >>>

Immár hagyománnyá vált, hogy az ünnepi ülés első napirendi pontja keretében „A BME Díszpolgára” címet adományozza a Szenátus. „A Szenátus ebben az évben két ilyen cím átadását szavazta meg” – jelentette be Józsa János. A Szenátus azoknak a természetes személyeknek adományozza e címet, akik támogatásukkal, tevékenységükkel, a BME érdekeit képviselő magatartásukkal, kiemelkedő mértékben hozzájárultak az egyetem oktatási és kutatási feladatainak jobb ellátásához, nemzetközi elismertségének öregbítéséhez.

bpe-diszpolgar

 

A Szenátus az önálló javaslattételi jogával élő rektor és a Gépészmérnöki Kar közös előterjesztésére az Egyetem Díszpolgára címet adományozta Barsiné Pataky Etelkának, a Magyar Mérnöki Kamara leköszönő elnökének, valamint az Építészmérnöki Kar kezdeményezésére Tuomo Siitonennek, a kortárs finn építészet meghatározó személyiségének.

A cikk folytatása >>>