júl.
16

Új munkacsoport hozott létre az MMK

Az európai uniós és hazai központi költségvetési forrásokból finanszírozandó fejlesztések eredményességének elősegítése érdekében célszerű és indokolt az építésügyi eljárás szabályainak áttekintése, elemzése és ennek alapján a szabályozást egyszerűsítő, továbbá a fenti érdekeket szolgáló változtatásokra vonatkozó javaslatok kidolgozása.

A Magyar Mérnöki Kamara Választmánya június 26-án és 27-én Szekszárdon konzultációt tartott az MMK egyes feladatairól, különös tekintettel az új kormányzati feladatmegosztás és szervezeti rendszer keretében kiépítendő együttműködés lehetőségeire és céljaira. Ennek keretében a választmány megállapította, hogy a tapasztalatok alapján és a 2014-2020. közötti EU fejlesztési periódus időszakának kihívásaira, a fejlesztési periódus forrásainak felhasználásához kapcsolódó érdekekre tekintettel, továbbá az európai uniós és hazai központi költségvetési forrásokból finanszírozandó fejlesztések eredményességének elősegítése érdekében célszerű és indokolt az építésügyi eljárás szabályainak áttekintése, elemzése és ennek alapján a szabályozást egyszerűsítő, továbbá a fenti érdekeket szolgáló változtatásokra vonatkozó javaslatok kidolgozása. A választmány megítélése szerint az építési engedélyezési eljárás szabályainak felülvizsgálata és annak alapján szükséges változtatásokra vonatkozó javaslatok kidolgozása a leghatékonyabb módon egy munkacsoport létrehozása és működtetése keretében végezhető el.

A munkacsoport működéséhez szükséges titkársági feladatok ellátásáról a kamara főtitkársága gondoskodik. A munkacsoport létrehozásához célszerű figyelembe venni, hogy a munkacsoport szakmai eredményességét az érintett tagozatok széleskörű részvétele biztosíthatja, tevékenységének időbeni hatékonyságát az ehhez szükséges létszámkeret meghatározása.