okt.
27

Földhő alapú településfűtés – szakmai nap

Az MMK Geotermikus Szakosztálya és a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet szakmai napot rendez november 5-6-án, Földhő alapú településfűtés hazánkban és Európában címmel.

A kétnapos konferencia első napja a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet (MFGI) dísztermében kerül lebonyolításra. (Bp., Stefánia út 14. II. em.). Előadások:

- Európa geotermikus távfűtési potenciáljának web-es térképi megjelenítése: néhány európai példa

- Geotermikus projektek tervezése és kivitelezése

- Geotermikus energiatermelés a gyakorlatban

- Távfűtőrendszerek: technológia és tervezés

- Geotermikus távfűtőrendszerek

- Szabályozási keretrendszer

- Geotermikus távhő projektek finanszírozása és a hazai pályázati lehetőségek aktualitásai

- A geotermikus szakismeretek megszerzésének gyakorlata Magyarországon és az USA-ban

A szakmai nap kerekasztal beszélgetéssel zárul, ahol a meghívott előadók és gyakorló szakemberek a résztvevők kérdéseire is válaszolnak. A szakmai nap tervezetten 10-15-ig tart. Az előadások 15-20 perc időtartamúak.

November 6-án (csütörtök) szakmai kirándulásra várják az érdeklődőket, melynek célja a PannErgy Kistokaji Hőközpont (Kistokaj, Pesti út ipartelep) megtekintése. Utazás 40 fős különbusszal az MFGI (Bp., Stefánia út 14.) épülete elől. Az autóbuszra igényt tartók számára a jelentkezés sorrendjében tudunk lehetőséget biztosítani. Kérjük regisztráljon a kirándulásra e-mailben az iroda@marketinfo.hu címen. Részletek a www.geotermia.lapunk.hu és a www.geodh.eu honlapokon is!