okt.
06

Jász-Nagykun-Szolnok: IX. Mérnöknap

A JNK Szolnok Megyei Mérnöki Kamara idén kilencedik alkalommal szervezte meg a megyében már hagyománynak számító mérnöknapot. Csaknem 100 mérnök és hozzátartozója látogatott ki szeptember 20-án Szolnokon a Millér Szabadidő Központba, hogy együtt töltse mérnöktársaival a szombati napot.

A továbbképzés rendszerének átalakulása miatt 2006. óta idén először kizárólag szabadidős programokkal várták a szervezők az érdeklődőket. Kollár László elnök köszöntőjét követően a közösen elfogyasztott reggeli étel-ital után gyorsan szétosztásra kerültek a kamarai logóval és a „IX. Mérnöknap” felirattal ellátott pólók és máris kezdődhettek a sportversenyek, elindult a biliárd, az asztalitenisz és a sakkbajnokság.

A Czimre Kutyaiskola látványos bemutatóján együtt tapsoltak kicsik és nagyok, a bemutató után az engedelmességi, ügyességi és őrző-védő gyakorlatokat bemutató ebek lelkes farokcsóválással köszönték meg a nézőknek a simogatást. A főzőversenyen idén öt mérnökcsapat indult: a Geo-Zsiványok és a KSK Kft. csapata marhapörkölttel, a karcagi Horváth és Társa Kft. birkapörkölttel, a Keviterv Akva Kft. borókás vadraguval kápráztatta el a jelenlévőket, míg a Teleoptika Kft. pácolt tarját és csirkét grillezett.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a főzőversenyen induló cégeknek, valamint a Keviterv Akva Kft-nek, a KSK Mérnöki Kft-nek és a Vízvonal Kft-nek, hogy anyagi támogatásukkal is hozzájárultak a IX. Mérnöknap sikeres lebonyolításához. Jövőre mindenkit visszavárunk a jubileumi X. Mérnöknapra!