Teszt portál

/ Tudástár / Hírek
ápr.
07

dr. Makai Martina helyettes államtitkárral tárgyalt a Mérnöki Kamara elnöke

A Construma 35. Nemzetközi építőipari szakkiállításon a Magyar Mérnöki Kamara elnöke, Barsiné Pataky Etelka tárgyalt dr. Makai Martinával, a zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkárral.

construma-cikk1

A tárgyaláson bemutatásra került a kamara új szolgáltatása, a Mérnökkereső , amit a helyettes államtitkár nagy érdeklődéssel figyelt. A tárgyalás során szó volt arról is, hogy a közeljövőben a Mérnökkeresőt milyen formában lehetne a kormányhivatalokban közzétenni, illetve hasznosítani. A kereső segítségével gyorsan meg lehet találni a tervezéshez szükséges tapasztalt, jól képzett, technológiában jártas mérnököket, továbbá segíti az építtetőt, milyen esetekben javasolt a szakági tervező megkeresése. A Mérnökkeresőről bővebben az alábbi linken olvashat, illetve itt ki is próbálhatja.

makai

 dr. Makai Martina, a zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár

 A helyettes államtitkár számára szintén bemutatásra került a kamara által készített, a fűtéstechnikai megoldásokat összehasonlító prezentáció. A bemutató elsősorban a lakosság tájékoztatásra készült, kifejezetten a Construma kiállításra. A bemutató az alábbi linken letölthető.

 Részlet a "Korszerű fűtéstechnikai megoldások a hőtermelés odlaláról" című bemutatóból