Teszt portál

/ Tudástár / Hírek
ápr.
21

Duna Régió Stratégia Projektfinanszírozási Konferencia

A Duna Régió Stratégia hazai koordinációját ellátó Külgazdasági és Külügyminisztérium ismét lehetőséget kíván teremteni a potenciális pályázók számára, hogy gyakorlati információhoz jussanak a Stratégia három magyar irányítású területéhez – energetika, vízminőség és környezeti kockázatkezelés – kapcsolódó nemzetközi finanszírozási lehetőségekről.

TOVÁBB >>>

Az Európai Unió támogatási eszközei közül a 2014-2020-as időszakban a központi kezelésű Horizon 2020 közel 80 milliárd euró, míg az európai területi együttműködési programok (transznacionális, interregionális és határon átnyúló) több mint 10 milliárd euró pályázati forrást biztosítanak a pályázók számára.

A Duna Régió Stratégia célja, hogy 11 szakterületen összehangolja a Stratégiában részt vevő 14 európai ország fejlesztéspolitikáit a régió összeköttetéseinek javítása, a környezetvédelem elősegítése, a jólét növelése és a régió megerősítése érdekében. Magyarország három kiemelt jelentőségű területen vállalt koordinációs szerepet: a fenntartható energia használatának ösztönzése témakörben Csehországgal, a vizek minőségének védelme fejezeten Szlovákiával, valamint a környezeti kockázatok kezelése területen Romániával közösen.

A Duna Régió Stratégia elnökségét 2017-ben Magyarország látja el, melynek fókuszában az energiabiztonság, a közlekedési infrastruktúra fejlesztése és a környezetbarát közlekedés áll. Jelen esemény is az elnökségi program részeként kerül megvalósításra,

A magyar koordináció két kiemelt célt tűzött ki maga elé. Egyfelől ösztönözzük a magyar vezetésű területekhez kapcsolódó regionális fejlesztési elképzelések konkrét projektek formájában történő megvalósítását, másfelől segítjük a magyarországi pályázói kapacitások megerősítését a rendelkezésre álló uniós források minél nagyobb mértékű elnyerése érdekében. Első alkalommal 2015 márciusában került megrendezésre hasonló projektfinanszírozási konferencia, melyet komoly érdeklődés kísért. A Duna Transznacionális Program első pályázati körének eredményeként elkönyvelhető jelentős magyar siker (a lekötött támogatás közel 20%-a magyarországi pályázóknál hasznosul) az ilyen események hatékonyságát igazolja.

A konferencia időpontja és helyszíne:

  • 2017. május 11.
  • MOM Kulturális Központ 1124 Budapest, Csörsz u. 18.
  • A konferencia nyelve: magyar.


 Kérjük, hogy részvételi szándékát a dunakonf@mfa.gov.hu címen jelezze, legkésőbb 2017. április 27-ig.
 
A Duna Régió Stratégia weboldala: http://dunaregiostrategia.kormany.hu/