Teszt portál

/ Tudástár / Hírek
máj.
11

Együttműködési megállapodása a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal

Együttműködési megállapodás született május 11-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Mérnöki Kamara között. A kontraktust a katasztrófavédelem központjában írta alá a két szervezet vezetője.

A megállapodás értelmében a katasztrófavédelem többek között vállalja, hogy a Mérnöki Kamarát a mérnöki és szakértői tevékenységeket érintő jogszabályok tervezeteinek kidolgozásába éppúgy bevonja, mint az Országos Tűzvédelmi Szabályzat alkalmazását segítő irányelvek összeállításába. Egyúttal tájékoztatást ad a jogszabályok hatásairól, a szakértés, tervezés, kivitelezés, üzemeltetés során szerzett tapasztalatokról. Teszi mindezt a mérnöki alkotások biztonságának növelése, illetve a jogszabályi követelmények betartásának elősegítése érdekében.
 

okf1


A Mérnöki Kamara figyelemmel kíséri a jogszabályi változásokat és jelzi a jogalkalmazás során felmerülő kérdéseket, problémákat, a hatósági tevékenységgel, különösen a kiemelt beruházások engedélyezésével és lebonyolításával összefüggő tapasztalatait, észrevételeit pedig egyeztetés céljából megküldi a katasztrófavédelem felé.

okf2


A megállapodás kitér a szakmai felkészítéssel, képzéssel és továbbképzéssel kapcsolatos közös feladatokra is. Így például a szakmai rendezvényeken kölcsönösen biztosítják a szakmai együttműködést, egymás szakembereinek részvételét. Továbbképzések, gyakorlatok és egyéb rendezvények céljára oktatót, helyiségeket, objektumokat biztosítanak egymás számára, közös fórumokat, felkészítéseket, továbbképzéseket tartanak. Szakirányú képzéseik színvonalának emelése, a tűzvédelemmel kapcsolatos tudományok fejlődése érdekében közösen támogatják a hazai tűzvédelmi mérnökképzés fejlesztését, az építő-, illetve építészmérnöki képzéshez kapcsolódó, vagy önálló alap- és mesterszintű képzés beindítását.
 

okf3


Az együttműködési megállapodást dr. Tollár Tibor tű. vezérőrnagy, a katasztrófavédelem főigazgatója és Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke írta alá.

forrás: okf.hu

okf4

 

okf5

 

 

 

tovabbi