máj.
15

Együttműködik a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és a Magyar Mérnöki Kamara

Budapest, 2015. május 14. – Együttműködési megállapodást írt alá dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke.

A MEKH és az MMK számos energetikai és közmű tárgyú feladattal foglalkozik, a közös célok elérését segíti az együttműködés.

Az elmúlt időszakban a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal feladatai között egyre nagyobb hangsúlyt kap az energiahatékonyság. A Magyar Mérnöki Kamara tagjai szaktudásukkal, felkészültségükkel, gyakorlati ismereteikkel segíthetik a hazai energiahatékonysági célok elérését. A közös célokat felismerve döntött úgy a két szervezet elnöke, hogy megállapodásban rögzítik az együttműködés kereteit, eszközeit.

egyuttmukodesEnnek keretében a Hivatal és a Kamara megosztja egymással a módszertani útmutatókat és egyéb speciális szakmai anyagokat a gáz- és olajiparral, az energetikával, a víziközmű-szolgáltatással, a környezetvédelemmel, valamint a hulladékgazdálkodással kapcsolatban. A korszerű technológiai fejlesztések gyakorlati megvalósulása érdekében a felek szakmai konzultációkat tartanak és közös programokat dolgoznak ki. A Kamara biztosítja a részvételt a MEKH pályakezdő munkatársainak az általa szervezett képzéseken, a Hivatal szakemberei pedig előadóként vesznek részt a Kamara szakmai rendezvényein.

Az együttműködés kereteiről szóló dokumentumot május 14-én írta alá dr. Dorkota Lajos, a Hivatal és Barsiné Pataky Etelka, a Kamara elnöke.

(Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal – Kommunikációs Osztálly)

mmk-alairas