máj.
04

Elnökségi ülés május 4-én

Az elnökség tagjai megtárgyalták azokat a dokumentumokat és előterjesztéseket, amelyeket az április 22-i választmányi ülés elfogadott, illetve a májusi küldöttgyűlés elé kerülnek a közeljövőben.

Ennek keretében a Magyar Mérnöki Kamara elnöksége elfogadta a 2015-2016. évi Cselekvési Program teljesítéséről szóló szakmai beszámolóját, továbbá jóváhagyta a kamara gazdálkodási beszámolóját.

A májusi küldöttgyűlésen a küldöttek részletes beszámolót kapnak a Cselekvési Programról, különösen az új közbeszerzéssel kapcsolatos tapasztalatokról, a készülő mérnöki, építészeti és mérnöki szolgáltatási rendszerről, illetve a készülő beruházási kódexről. A küldöttgyűlés támája lesz továbbá a kormány 300nm alatti épületekre vonatkozó új lakásépítési programja, az ezzel kapcsolatos mérnöki feladatok és a kamara által javasolt tartalmi követelményeinek megvitatása. Az ülés témája lesz a kötelező felelősségbiztosítás is, az erre vonatkozó javaslatok, elvárások.

A küldöttgyűlésen megtárgyalásra kerül az őszi V4 konferenciára történő felkészülés, illetve a Mérnöki Kamarák Európai Tanácsának közgyűlése. Mindkettő esemény házigazdája Magyarország lesz.

elnoksegi-05-04-2

 Az ülés zárásaként az elnökség jóváhagyta a május 21-i küldöttgyűlés napirendjét, és felhatalmazta a kamara elnökét a küldöttgyűlés hivatalos összehívására.

elnoksegi-05-04-1