máj.
24

Építési tagozat tisztújítás

2015. május 18-én tartotta soros tisztújító küldöttgyűlését a kamara legnagyobb létszámú tagozata. A rendezvény résztvevőit köszöntő Barsiné Pataky Etelka, az MMK elnöke szólt a kamara előtt álló aktuális feladatokról, az elmúlt időszak legfontosabb rendezvényeiről és a mérnökök jelenlegi helyzetéről. Ezt követően Dr. Kiss Jenő elnöki beszámolója hangzott el, amelyben számot adott a tagozat széleskörű tevékenységéről.

A küldöttgyűlés meghallgatta a Tagozati Szakértői Testület beszámolóját is. Ezt követően a tagozathoz tartozó szakosztályok vezetői és a Fiatal mérnökök csoportjának elnöke tájékoztatta a jelenlévőket a területükön végzett munkáról és kezdeményezéseikről. Ezt követően a Jelölőbizottság javaslatait megismerve, szavaztak a küldöttek a tagozat tisztségviselőire.

A tagozat elnökségébe több fiatal került be, sikerült a területi képviselet arányát is javítani. A tagozat elnöke ismét Dr. Kiss Jenő /Budapest/ lett, az elnökség tagjának választották dr. Andor Krisztiánt /Sopron/, Bálint Pétert /Budapest/, Helfrich Salamont /Harta/, dr. Hunyadi Mátyást /Budapest/, Kapu Lászlót /Budapest/, Karsa Álmost /Budapest/, Dr. Koppány Attilát /Győr/, Molnár Dénest /Budapest/, dr. Szabó Évát /Pécs/, Tóth Pétert /Budapest/, Wéber Lászlót /Budapest/ és Zsigmondi Andrást /Budapest/.

A küldöttgyűlés megválasztotta a Tagozati Szakértői Testület tagjait, a tagozat MMK küldötteit és a 20152019-es időszak tagozati küldötteit. A küldöttgyűlést jelenlétével megtisztelte Kassai Ferenc, a BPKM elnöke, az MMK alelnöke, Kovács István alelnök, Szőllőssy Gábor elnökségi tanácsadó és több területi kamara elnöke is.