Teszt portál

/ Tudástár / Hírek
jún.
10

64. Építők Napja

Idén immár 64. alkalommal rendezték meg a nagy hagyományokkal rendelkező Építők Napja központi ünnepségét a Vasas Szakszervezet Székházában június 6-án.

Az ágazat szereplőinek közös ünnepi rendezvénye – melyet ez évben is több szakmai szervezet (BPMK-MMK, MÉK, ÉFÉDOSZ, ÉTE, ÉVOSZ, ÉMA, MÉJASZ, MÉgKSZ, MÉSZ, SZTE) közösen szervezett – levezető elnöki tisztségét most is Kassai Ferenc, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara elnöke vállalta, aki rövid köszöntőjében a fejlesztő-beruházások projekt-előkészítésének fontosságáról és a szektor multiplikátor szerepéről beszélt. Az ágazati irányítás a Belügyminisztériumból a Miniszterelnökséghez kerül – tájékoztatta a jelenlévőket dr. Szaló Péter, a BM területrendezési, építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkára, majd összefoglalta az ágazat elmúlt évi történéseit, megemlítve az építésügyi igazgatás átszabását, a szabályozási lendületet, a szektor mélyrepülését és a krízis utáni kilábalását, illetve az építésügy digitális átállítását.

Az ünnepségen köszöntőt mondott még dr. Nagy Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium osztályvezetője, Koji László, az ÉVOSZ alelnöke és dr. Horváth Béla, a Főpolgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Főosztályának vezetője. Az ünnepi ülés alkalmából az építési tevékenységben élenjáró szakemberek miniszteri szintű kitüntetéseket vehettek át, valamint itt nyújtotta át az MMK Építési Tagozat Kardos Andor díját dr. Kiss Jenő tagozati elnök Kiss István, a Várkert Bazár fejlesztés és a Budai Vár közlekedésfejlesztés projekt vezetője részére.