ápr.
17

Hidak és hídépítők napja

Múlt év májusában a Hídépítők Egyesületének kezdeményezésére első alkalommal ünnepeltük meg szakmánk, hivatásunk napját. Már akkor is érezhető volt az az igény, hogy Nepomuki Szent János ünnepén a HIDAK ÉS HÍDÉPÍTŐK NAPJÁT ezentúl minden évben rendezzük meg.

A minél magasabb színvonalon, minél szélesebb körben történő megrendezés érdekében idén szervezőbizottságot hoztunk létre, cégek, szervezetek delegáltjaiból. Így május 16-án 13 órai kezdettel, második alkalommal kerül megrendezésre a HIDAK ÉS HÍDÉPÍTŐK NAPJA. A rendezvénynek a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, illetve a múzeum előtti szabadtér ad otthont. A 2014-es rendezvény fővédnöke Tarlós István Budapest főpolgármestere.

Az ünnepség Gyukics Péter fotóművész a "Hidak a Dunán" című kiállításának megnyitásával veszi majd kezdetét. Színesíti a megnyitót az a híd-makett kiállítás is, melynek versenyfelhívását az előző évben tettük közzé, és április 30-án jár le a nevezés határideje. A győztesek itt vehetik át a díjakat. A program összeállításakor (ügyességi játékok) gondoltunk a gyermekekre, és a felnőtt érdeklődőkre egyaránt. A múzeum előtti téren a délután folyamán hídépítő versenyt szervezünk, játékos kedvű kollégák,(megrendelők, üzemeltetők, hatóságok, oktatók, tervezők, mérnökök, kivitelezők, egyetemisták)részvételével. A részletes programról a HÍDÉPÍTŐK EGYESÜLETE honlapján (www.hidepitok-egyesulete.hu) lehet tájékozódni.

Dombóvári Éva főtitkár, Hídépítők Egyesülete