Teszt portál

/ Tudástár / Hírek
márc.
05

Újabb egyeztetés a HOAI rendszerű díjszabás témájában

2015. március 3-án Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke egyeztetést tartott a HOAI rendszerű építészeti és mérnöki javasolt díjszabás kidolgozására létrehozott munkacsoport vezetőjével, Kovács Istvánnal.

A Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Építész Kamara közötti, témában folytatott kapcsolatfelvétel és kölcsönös szándéknyilatkozat után a két kamara 2014 nyarán határozta el, hogy folytatja a MÉDI/MÉMDI/ aktualizálását, melynek közösen elfogadott alapja a németországi HOAI tervezési (és hozzátartozó tervezési díj) struktúra. A MMK részéről Zalaváry István és Zsömböly Sándor segít a Tagozatokkal való kapcsolattartásban és koordinálásban, MMK részéről Dulácska Zsolt  koordinálja a munkát.

Kovács István alelnök tájékoztatása szerint az érintett Tagozatok bevonásával MMK feladatrésze jól halad, többségében elkészült a szakági fordítások szakmai lektorálása, és az utóbbi hetekben felgyorsult ugyanezen tevékenység a Magyar Építész Kamarában is.

Közös célunk, hogy a 1032/2015 (I.30) sz. Kormányhatározat „Az építésüggyel kapcsolatos társadalompolitikai elképzelések megvalósítását célzó intézkedések” megfelelő témacsoportjában elképzelésünket kidolgozva, annak bevezetését elfogadtassuk.

A határidő nagyon rövid, a téma várhatóan 2015. május 31-én kerül a Kormány elé.
MMK Hírlevelében időnként beszámolunk a téma állásáról, mely most a tagozati egyeztetések szakaszába érkezett. A Geotechnikai Tagozat a Széchy emlékülésen jelentette be, hogy elkészült a szakterület részletes javaslata, amit a munkacsoport részére átadnak.