jan.
27

Korunk problémáinak megoldásához szükség van a mérnökök tudására

Január 27-én tartotta a Magyar Mérnöki Kamara húszéves fennállása alkalmából rendezett ünnepségét, melyen részt vett Áder János, Magyarország köztársasági elnöke.

A 21. század kihívásai újfajta mérnöki gondolkodást, megoldásokat igényelnek, ezért a szakma képviselői részéről innovatív, rendszerszemléletű gondolkodásra, a nagy elődökhöz hasonló elkötelezettségre van szükség.

carousel_live

 

Az ünnepséget Barsiné Pataky Etelka, az MMK jelenlegi elnöke nyitotta meg, majd Dr. Hajtó Ödön Alapító Elnök tartotta meg ünnepi beszédét.

A köszöntők után Áder János köztársasági elnök előadását hallgathatták meg a résztvevők. Áder János kiemelte, szükség van a mérnöki tudományra a jelenlegi legnagyobb társadalmi problémák, a népességrobbanás, a klímaváltozás és a vízválság következményeinek kezeléséhez, illetve megoldásához. A klímaváltozás támasztotta feladatokról szólva elmondta, hogy egyaránt fontos az áramtermelés karbonintenzitásának csökkentése és a gazdasági növekedés fenntartása.

A köztársasági elnök előadása utána Dr. Zsuga János, az MVM Zrt. termelési és műszaki vezérigazgató-helyettese, Bodnár Balázs, az evopro Holding Zrt. vezérigazgatója, Reich Gyula, az MMK Vízgazdálkodási és Vízépítési Szakmai Tagozatának elnöke, Hamar Ákos, building information modelling (BIM), szakértő, a BuildingPoint AG, Svájc képviselője, végül Schmidt András, a Skanska Magyarország Kft. fenntarthatósági vezetője tartotta meg ünnepi előadását.

Nézze újra az ünnepséget az alábbi linken:

LIVE.WEBUNI.HU

mmk20-1
mmk20-2
mmk20-3
mmk20-4

 

mmk20-5
mmk20-6
mmk20-7
mmk20-8
mmk20-9
mmk20-0
mmk-12
mmk-13
mmk-14