jún.
15

Szükséges a kivitelezési dokumentáció - új kormányhatározat

A Magyar Közlöny 2017. június 13-i számában megjelent a 2014–2020 közötti programozási időszakban uniós forrásból megvalósítani tervezett nagyprojektekkel kapcsolatos feladatokról szóló 1374/2017 (VI.13.) Korm. határozat.

A politikusok nyilatkozatait a Kormány döntése követte, hiszen korábbi cikkünkben már foglalkoztunk Kósa Lajos nyilatkozatával.

A kormányhatározat az érintett miniszterek feladatait állapítja meg annak elérése érdekében, hogy az európai uniós forrásból finanszírozott nagyprojektek keretében kivitelezésre irányuló közbeszerzési eljárások csak akkor legyenek elindíthatók, ha a műszaki tervdokumentáció kidolgozottsága legalább a kivitelezési dokumentáció szintjét eléri. A nemzeti fejlesztési miniszter 2017. június 30-ig vizsgálja meg a rendelkezésre álló tervdokumentációk kidolgozottságának szintjét. A kormányhatározat melléklete felsorolja az érintett projekteket. A nemzetgazdasági miniszter feladata a szükséges költségekre vonatkozó előterjesztés elkészítése, a Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig a szükséges jogszabályi változásokat készíti elő.