máj.
11

Konzultáció a 1032/2015. kormányhatározatról - mondja el véleményét!

Kedves Kollégák!

A Magyar Mérnöki Kamara mindig kiemelt figyelmet szentelt azoknak a teendőknek, amelyek hosszabb távon alakíthatták, befolyásolhatták a mérnökök munkájának körülményeit. Különösen ilyenek azok a kormányzati döntések, amelyek a mérnöki munka jogi és intézményi kereteit alakítják. Kamaránk éppen ezért igen sok energiát, munkát és időt áldozott és áldoz az építésüggyel kapcsolatos társadalompolitikai elképzelések magvalósítását célzó intézkedésekről szóló 1032/2015. (I.30.) Korm. határozatban meghatározott feladatokkal kapcsolatos teendőkre. A kamara külön szakmai tanácskozást szervezett az építési engedélyezés egyszerűsítéséről és részt vesz a kormányhatározatból adódó feladatokkal kapcsolatos, a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága által koordinált valamennyi munkacsoportban.

A feladat minél több szakmai javaslat összegyűjtését igényli. E javaslatokra támaszkodva fogalmazhatók meg a gyakorlati igények a készülő koncepciókkal, szabályozásokkal szemben. Annak érdekében, hogy a szakma képviselőinek minél szélesebb köre megfogalmazhassa javaslatait a kormányhatározat által érintett kérdésekben, elindítottuk a konzultacio.mmk.hu honlapot. Ezen a címen megtalálható a kormányhatározat, a kapcsolódó fontosabb szakanyagok és ismertetők.


Kedves Kollégák!
Kérjük, éljenek a lehetőséggel, támogassák gyakorlati tapasztalataikon alapuló javaslataikkal a minőségi mérnöki munkát támogató szabályozási környezet kialakítását.