aug.
04

Javaslatkérés az MMK Környezetvédelmi Tagozat kitüntetéseire

JAVASLATKÉRÉS

az MMK Környezetvédelmi Tagozat kitüntetéseire

Az MMK Környezetvédelmi Tagozata 2015-ben, az elmúlt évekhez hasonlóan, három-féle kitüntetés átadását tervezi (ünnepélyes átadás 2016. január):

„A KÖRNYEZET VÉDELMÉÉRT” (kisplasztika). Alapítás éve: 2003. A kitüntetést az MMK bármely tagjának javaslata alapján azok a kamarai tagok kaphatják meg, akik a környezetvédelem egy, vagy több szakterületén hosszú időn keresztül kiváló és eredményes teljesítményt nyújtottak, vagy valamely területen kimagasló eredményt értek el. A díj odaítéléséről az MMK Környezetvédelmi Tagozat Elnöksége dönt. Max. díjazható 3 fő.

„A Környezetvédelmi Műszaki Felsőoktatásért” kitüntetés (oklevél). Alapítás éve: 2004. Az oklevelet a környezetvédelmi műszaki felsőoktatásban/szakmérnök képzésben országos szinten elért kimagasló oktatói teljesítményért lehet megkapni. A kitüntetettek személyére a javaslatot a felsőoktatást végző intézmények vezetői adják, a kitüntetések odaítéléséről az MMK Környezetvédelmi Tagozat Elnöksége dönt. Max. díjazható 5 fő.

"Környezetmérnöki Diplomadíj” pályázat (oklevél). Alapítás éve: 2006. Az oklevél odaítéléséről az egyetemek által beküldött diploma-pályázatok értékelése után az MMK Környezetvédelmi Tagozatán belül működő Bizottság dönt. Évente átlagosan 3-4 oklevél kerül átadásra.

A „Környezet Védelméért” és a „Környezetvédelmi Műszaki Felsőoktatásért” kitüntetésre vonatkozó javaslatokat 2015. november 9-ig kérjük megküldeni e-mailban a következő címre: Dr. Fekete Jenő György, e-mail: fekete.jeno1@chello.hu. Az e-mail elküldéséről megerősítést kérünk a következő telefonszámra: (1)385-6373. (üzenetrögzítő van!)

A javaslathoz kérünk mellékelni egy 20-25 soros laudációt, valamint egy szakmai önéletrajzot. A laudációnak méltatnia kell a javasolt személy szakmai tevékenységét, kutató-fejlesztő munkáját, szakirodalmi tevékenységét, az oktatásban betöltött szerepét, oktató-nevelő munkáját. A nemzetközi mérnöki munkában, ill. az oktatásban való részvétel is nagy súllyal szerepel az értékelésben. Laudáció és szakmai önéletrajz hiányában a javaslatot nem áll módunkban figyelembe venni.

A „Környezetmérnöki Diplomadíj”-ra az Egyetemek tehetnek javaslatot. A javaslat-kérő levelet az érintett egyetemeknek júliusban postáztuk.