Teszt portál

/ Tudástár / Hírek
márc.
24

Construma - Megérkezett a „MÉRNÖKKERESŐ”

Építkezik? Használja a mérnökkeresőt!
A Magyar Mérnöki Kamara az mmk.hu oldalon található névjegyzékben létrehozta a mérnökkereső funkciót, amelyet a Construma-n fog bemutatni. Az építtető egy könnyen kezelhető felületen gyorsabban kiválaszthatja, hogy milyen szakági tervezőmérnökre van szüksége, utána pedig egyszerűen meg is találja a lakóhelyéhez legközelebb eső mérnökök listáját és elérhetőségét.

 

Térképes keresési lehetőség
A rendszernek része egy területi alapú, térképes megjelenítést is lehetővé tevő felület, ahol akár települési, akár járási vagy megyei szinten megtalálhatóak lesznek a tervezőmérnökök.

Egyszerűbb szabályozás, fontosabb mérnöki munka
Évek óta hatalmas fejlődés tapasztalható a létesítményi berendezések terén. Folyamatosan fejlődik az épületgépészeti technológia, megjelent az épületautomatizálás és az okos ház, soha el nem képzelt mennyiségben és minőségben állnak rendelkezésre építési anyagok.

Mindezek miatt az épülő lakóházak döntő többségénél a napi működés, a funkcionalitás, vagyis a hozzáadott mérnöki munka legalább olyan meghatározó tényező lett, mint a választott építészeti megoldás. Az építkezés szabályainak egyszerűsítése gyorsítja és megkönnyíti ugyan az építkezés elindítását, azonban ezzel a megrendelő felelősségévé válik, hogy az elképzelt, kényelmes és modern épület megtervezéséhez az arra alkalmas tudással rendelkező mérnököt bevonja.

A kamara új szolgáltatásának célja, hogy segítse az építtetőt, milyen esetekben javasolt a szakági tervező megkeresése, és hogyan tud a leggyorsabban és legegyszerűbben megfelelő tervezőmérnököt találni.

 

Az útmutató átvehető a Construma-n!
A Magyar Mérnöki Kamara közzétesz egy útmutatót, amelyből a megrendelő tájékozódni tud arról, hogy melyek azok a leggyakrabban előforduló szaktervezői kérdések, amelyekre már az építkezésnek legelső fázisaiban gondolni kell:

  • napkollektoros hőtermelés és napelemes áramtermelés, illetve ezek létesítésével kapcsolatos tudnivalók;
  • az energetikai beruházások megtérülése;
  • az épületautomatikai megoldások beépítése és a szükséges villamos tervek bemutatása stb.


Az útmutató a kamara standján díjmentesen elérhető, illetve a Mérnök Újság áprilisi számának mellékleteként megtalálható.

Keressen bennünket a D pavilonban!

A Construma kiállítás honlapja az alábbi linken elérhető.

Kamarai tagoknak előzetes regisztráció esetén ingyenes belépést biztosítunk. Regisztrálni az alábbi linken lehet.