szept.
28

Megkezdődött az energetikai auditorok és szakreferensek kötelező szakmai továbbképzése

A Magyar Mérnöki Kamara szervezi és bonyolítja le az energetikai auditorok és szakreferensek kötelező éves szakmai továbbképzését.
A továbbképzéssel kapcsolatos tájékoztató – a továbbképzések témáit, időpontjait és a teljesítésükkel kapcsolatos szabályokat beleértve - megtalálható a honalpunkon.

Szeptember 26-án megtartottuk az első továbbképzést, amelyen 16 auditor és szakreferens vett részt. Az egész napot – 7 tanórát - igénybe vevő továbbképzésen a kamara megbízott oktatója, Nagy Péter tartott előadást a megújuló energia hasznosításáról.  Az előadáshoz kapcsolódóan aktív konzultáció folyt, a hallgatók saját tapasztalataikat is ismertethették a kollégákkal.

A résztvevők teljesítették az egy éves továbbképzési kötelezettséget. A továbbképzésen szerzett ismeretek aktualitását mutatja, hogy többen jelezték, a már teljesített továbbképzés mellett szívesen részt vennének további képzéseken is.

Az ősz folyamán még több továbbképzésre kerül sor. Már eddig is sokan jelentkeztek az októberben, novemberben és decemberben egyaránt sorra kerülő továbbképzésre, amelynek témája a középületek energetikai auditálása, előadók Cservenyák Gábor és Szilágyi Sándor. Több jelentkezés érkezett, de lehetőség van még jelentkezésre a többi továbbképzésen is, amelyeken az energiaátalakítás és termelés jobbításáról, a villamosenergia minőségről és fázisjavításról, az irányítástechnika szerepéről az energiamegtakarításban, valamint a szállítmányozás energetikai auditjáról lesz szó.