febr.
17

„Dióhéjban” egy jó hangulatú szekszárdi mérnökbálról

A Tolna Megyei Mérnöki Kamara immáron 19. Farsangi Mérnökbálját a hagyományoknak megfelelően Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban rendezték.

A Tolna megyei mérnökök idei első ünnepi találkozója – csakúgy, mint minden megyében – kiváló alkalmat teremt arra, hogy a különböző szakterületeken, cégeknél, intézményeknél, hivatalokban, kisvállalkozásokban vagy szakmai szervezetekben dolgozó mérnökök és családtagjaik egy emlékezetes estét együtt töltsenek. A dolgos – profán – hétköznapokat jeles ünnepi alkalmak, megszentelt, un. szakrális napok szakítják meg. A farsang, a bálozás forgataga is ezek közé tartozik. A közös tánc, a mulatság egyidős a civilizációval. Az ünnep, annak rítusa és szerepe, a közös élmény, az összetartozás erősítése mindnyájunk életének részét képezi. Az ünnepelni is tudó közösségünk 2015. február 14-én, Szekszárdon immáron új helyszínen, a felújított Babits Mihály Kulturális Központ Nagytermében a Mérnökbál adta forgatagra, a társas kapcsolatok könnyedebb és emelkedettebb formájára váltott. Nagy szükségünk is volt rá, mert csak egy jó hangulatú bál után sikerül teljesen feltöltődni, s így lehetünk mosolyra nyitottabbak a dolgos hétköznapokon.

Bohli Antal TMMK elnök részéről idén is egy rövid számvetést ismerhettük meg. A meghívott vendégeink közül Rónay István, a Magyar Mérnöki Kamara alelnöke és Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke köszöntötte a több mint százhatvan fős bálozó közösséget, majd Fehérvári Tamás nyitotta meg az idei mérnökbált.

A szekszárdi Bartina Néptánc Egyesület kiváló táncosainak bemutatóját követően indult útjára a mulatság. A finom vacsora után éjfél előtt fellépett Keresztes Ildikó énekművész is. Ezt követően szponzorainknak köszönhetően következett az izgalmakban bővelkedő tombolasorsolás, melynek során gazdára talált több kiemelt értékű díj. Ahogy az est elején, úgy ezt követően is, a KOZELKA zenekar gondoskodott a talpalávalóról és dalaikkal folyamatosan fenntartották a pirkadatig tartó kitűnő hangulatot.

Az idei bálunk elérte célját, egy rövid időre ünneplőbe öltöztettük szívünket, megéltük a várt és a váratlan találkozások örömét valamint a ritmus erejét, így reményekkel telve kezdhetjük dolgos napjainkat és bízunk abban, hogy jövő farsangkor újra együtt bálozhatunk!

 

Sipos László