Teszt portál

/ Tudástár / Hírek
ápr.
22

A Magyar Mérnöki Kamara és a Nemzeti Akkreditáló Hatóság együttműködése

Magyar Mérnöki Kamara képviselői és a Nemzeti Akkreditáló Hatóság egy jövőbeni együttműködési megállapodás megkötéséről a mai napon tárgyaltak, amely interaktív kapcsolatot jelentene a hatóság és a kamara között.

A megbeszélésen többek között szó esett arról, hogy a MMK a tagjain keresztül - akik szakértőként dolgoznak az akkreditációs munkában - tudja támogatni a hatóságot feladatai elvégzésében.

Annak érdekében, hogy minél több mérnök kapcsolódjon be az akkreditációs munkába, a MMK javaslatokat tett az akkreditáló hatóság számára, mind a szakértői regisztrációs rendszer, mind az eljárásbeli és szakmai továbbképzésekre vonatkozóan. A Kamara kezdeményezte a szakértőkre vonatkozó kormányrendelet módosítását. A kormányrendelet ugyanis a kamara tisztségviselőit - akik nagyrészt a tagozati szakmai munkában résztvevő tagozati elnökségek tagjai -  kizárja az akkreditálásból. Ezt a kamara károsnak tartja, mert éppen azok, akik rátermettségükkel és tudásukkal bizonyították, hogy minőségi mérnöki munkát végeznek, kimaradnak egy rosszul értelmezett jogi dokumentum miatt a felelősségteljes munkából.