jún.
10

A műszaki ellenőr feladatai a társasházak pályázattal támogatott energetikai felújítása során - képzés június 19-én

A Magyar Mérnöki Kamara, mint az  műszaki ellenőröket nyilvántartó köztestület, kiemelt feladatának tekinti, hogy minél több, megfelelően felkészült, biztos tudással rendelkező szakember tudjon ezekben a felújítási projektekben műszaki ellenőrként közreműködni. Ennek érdekében 2015. június 19-re olyan tájékoztató workshopot szervezünk, amelyen a résztvevők számára bemutatjuk a műszaki ellenőrzés speciális kihívásait a társasházak pályázattal támogatott energetikai felújítása során.

Évek óta folyik a társasházak energetikai felújítása európai uniós és CO2-kvóta eladásokból származó támogatásokkal, aminek köszönhetően a panel épületeknek már közel a 40%-át felújították. 2015 április végétől hozzáférhetővé vált az új „Otthon Melege” pályázat, amelyben a minimum 5, de maximum 60 lakásos épületek, 1946 után épült, de 2006. december 31. napjáig kiadott építési engedéllyel rendelkező távfűtéssel, házközponti fűtéssel, illetve lakásonként egyedi fűtéssel ellátott lakóépületek tulajdonosi közösségei igényelhetnek állami támogatást.

LIMITÁLT RÉSZVÉTELI HELY

A kamara a most megszervezett workshoppal elsőként nyújt olyan szolgáltatást, amely révén a műszaki ellenőr kollégák megismerhetik a pályázati konstrukciót, a kivitelezéskor előforduló problémákat, illetve az eddigi felújításoknál összegyűlt tűzvédelmi, hőszigetelési, továbbá az ablak cserénél, valamint a gépészeti átalakításoknál felmerült tapasztalatokat, valamint a gyakran elkövetett hibákat. A mellékelt programban látható, hogy az egyes témák előadói a szakmájuk elismert, gyakorlott szakemberei lesznek.

JELENTKEZÉS ÉS BŐVEBB INFORMÁCIÓ:

http://info.mmk.hu/workshop

Felhívjuk figyelmüket, hogy a terem kapacitására tekintettel az első 120 jelentkezést tudjuk befogadni, de a hasonló pályázati kiírások (pl. KEHOP) megjelenésével várhatóan további tanfolyamokat is szervezünk, hiszen az összegyűlt ismeretanyag ezen konstrukciók keretében is hasznos tudást jelent a kollégák részére.

A résztvevők a részvételről külön igazolást kapnak.