júl.
03

Operatív Programokról szóló kormányrendeletek

A Magyar Közlöny 2017. június 29-i számában megjelentek az egyes Operatív Programokról szóló kormányrendeletek. A következő időszakban megkötésre kerül több, az IKOP, EFOP, KEHOP, TOP és VEKOP program körébe tartozó támogatási szerződés. Így a Kormány és Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata között megkötésre kerül az egymilliárd forintot meghaladó támogatási összegű támogatási szerződés, mely Komplex Szociális és Gyermekjóléti Intézmény építését tűzi ki célul.

A TOP kiírások közül támogatási szerződés kerül megkötésre a Kormány és Füzesabony Város Önkormányzata között a belvárosi területek rehabilitációjáról, valamint a Kormány és Pápa Város Önkormányzata között a felhagyott ipari-szolgáltató peremterület környezeti rehabilitációjáról szóló fejlesztésekkel kapcsolatban.

A Délkelet-Magyarországi szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés következő ütemében Mezőhegyes Városi Önkormányzat és Méhkerék Község Román Nemzetiségi Települési Önkormányzat szennyvízelvezetése és –kezelése történik meg, a KEHOP kiírás alapján elérhető támogatás segítségével.

A Felsőoktatási infrastruktúra fejlesztéséről szóló EFOP kiírások alapján infrastrukturális fejlesztések kezdődnek a Pécsi Tudományegyetemen, a Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári campusán, a Kaposvári Egyetemen, a Debreceni Egyetemen, a Szegedi Tudományegyetemen, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, valamint az Óbudai Egyetem különböző campusain.

Az IKOP kiírások közül támogatási szerződés megkötésére kerül sor a „Püspökladány–Biharkeresztes szűk keresztmetszet kiváltás és villamosítás” című projekttel kapcsolatban.

A kiírások részletei a Magyar Közlöny 104. számában találhatóak meg.