ápr.
11

Pályázati felhívás fiatal mérnökök számára

A Magyar Mérnöki Kamara Mérnöki Innovációt Támogató Alapítványa tervezési pályázatot ír ki 35 évnél fiatalabb kamarai tagsággal és tervezői jogosultsággal rendelkező mérnökök számára a közlekedés területén. Amennyiben a pályázó öt évnél nem régebben végzett, akkor sem a kamarai tagság, sem a tervezői jogosultság nem követelmény. A pályázaton önálló személyek és csapatok is indulhatnak, amennyiben mindannyian megfelelnek a fenti követelménynek.

A pályázat célja a fiatal mérnökök számára lehetőség biztosítása a szakmai kihívásokban való elmélyülésükre, képességük, ötleteik széles körben való megismertetésére, s a kamarai tevékenységbe való bekapcsolásukra.

A pályázat kiírói olyan a mai időszakban aktuális témákat választottak, amelyek a szakma egésze előtt álló új feladatok, de jelenleg még nem alakultak ki egyértelmű megoldások.

Pályázati témák:

  1. A Pályázó által kiválasztott konkrét, nagy városi közlekedési csomópont fejlesztése, komplex szemlélettel a közlekedésen túl, a térség egészének fejlődésére való hatásokkal.
  2. A vasúti közlekedés integrálása a városi közösségi közlekedésbe (pl. körvasút, átmérős viszonylatok kialakításának lehetőségei, Déli pályaudvar és a Nyugati pályaudvar vasúti összekötési lehetőségeinek vizsgálata)
  3. A Dunának, mint folyami közlekedési útvonalnak kihasználása a városi és elővárosi közlekedésben.
  4. Különleges, folyók, folyó-ágak feletti gyalogos és kerékpáros hidak kialakításának tervezése, vizsgálata, tájba illesztéssel, a környezet arculatára való hatásával. (pl. Margitsziget – Újlipótváros, és Csepel – Soroksár között)
  5. Elektromos meghajtású járművek elterjedése a városi közlekedésben, hatásai a városi terület- és közlekedésfejlesztésre

 

A díjazásra rendelkezésre álló pénzügyi forrás: 2 millió 900 ezer Ft

A pályázattal kapcsolatos részletes szakmai feltételek:
Személyesen, vagy elektronikus levelezésen keresztül igényelhetők 2017. május 19-ig az alábbi helyen:

  • Személyesen: Magyar Mérnöki Kamara Főtitkársága, Balogh Orsolya, 1094 Budapest, Angyal u. 1 – 3.
  • Vagy elektronikusan: balogh.orsolya@mmk.hu
     

Az elkészült pályámű benyújtásának helye:
Magyar Mérnöki Kamara Főtitkársága, Balogh Orsolya,
1094 Budapest, Angyal u. 1 – 3.
Email: balogh.orsolya@mmk.hu

A benyújtás határideje:
2017. November 22. 16.00 óra