jún.
16

Polónyi István kiállítás Debrecenben

„Vonalak és felületek” címmel rendkívüli kiállítás nyílt június 16-án a debreceni MODEM-ben, Polónyi István munkásságát, különböző építészeti formákra és problémákra adott konstrukciós megoldásait bemutatva a nagyközönség számára.

Polónyi István professzor, a Kasseli Egyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem és a Berlini Műegyetem díszdoktora, a Német Művészeti Akadémia és a Magyar Tudományos Akadémia tagja maga tartott tárlatvezetést a megnyitó közönségének.

Barsiné Pataki Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke köszöntőjében ritka alkalomnak nevezte, hogy mérnöki munkát bemutató kiállítást nyithatnak meg. Ez a kiállítás – és a hozzá kapcsolódó pénteki konferencia – megteremtette a lehetőségét, hogy „a szakmánkban tudjunk gyönyörködni, alkotásokat méltatni és felhőtlenül beszélni a mérnöki munkáról” – mondta. Polónyi Istvánt idézve hozzátette: „A mérnöknek nem az a feladata, hogy megmondja, miért nem megy, hanem az, hogy megmutassa, hogyan megy” – a  mérnöki kamarában is e mellett állunk ki.

Polónyi István köszönetet mondott, hogy a dortmundi múzeum anyagából válogatott, munkáinak egy részét bemutató kiállítás öt németországi nagyváros után Debrecenben is látható. A megnyitó után Polónyi István vezette végig a nagyszámú érdeklődőt a „szerkezetépítés mély rétegeit” interaktív modelleken szemléltető tárlaton.

A Polónyi-kiállításhoz Tartószerkezetek művészete címmel kísérő kiállítás csatlakozik, amely Polónyi követői, a hazai és a környező országok statikus konstruktőreinek leglátványosabb munkáit mutatja be a Modemben július 17-ig.

 

További információ a kiállításról:

MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ
Debrecen, Baltazár Dezső tér 1.
www.modemart.hu

 

KÉPGALÉRIÁNK:

polonyi01
polonyi02
polonyi03
polonyi04
polonyi05
polonyi06

 

polonyi08
polonyi09
polonyi10
polonyi11
polonyi12
polonyi13
polonyi14
polonyi15
polonyi16
polonyi17
polonyi18
polonyi19
polonyi20
polonyi21
polonyi22
polonyi23
polonyi24

 

Kapcsolódó anyagok