ápr.
06

Próbálja ki a Mérnökkeresőt!

A 2016. április 6 – 10. között rendezendő Construma 2016. 35. Nemzetközi Építőipari Szakkiállításon kerül sor az Elektronikus Mérnökkereső Rendszer bemutatására, amely lehetővé teszi, hogy az építkező polgár szűkebb-tágabb földrajzi körzetében működő szaktervező mérnököket gyorsan, online is elérje. Mindezt annak érdekében, hogy a mérnök szakmai tanácsokkal és szakmai segítséggel tudja támogatni az építtetőt.

 

A Magyar Mérnöki Kamara saját standdal jelenik meg a Construma Nemzetközi Építőipari Szakkiállításon, a Hungexpo területén. A Kamara megjelenésének célja, hogy az újonnan bevezetett, az mmk.hu oldalon található online MÉRNÖKKERESŐ-t bemutassa. A kereső segítségével az építtetők gyorsan meg tudják találni a tervezéshez szükséges tapasztalt, jól képzett, technológiában jártas mérnököket, továbbá segíti az építtetőt, milyen esetekben javasolt a szakági tervező megkeresése.

 

Évek óta hatalmas fejlődés tapasztalható a létesítményi berendezések terén. Folyamatosan fejlődik az épületgépészeti technológia, megjelent az épületautomatizálás és az okos ház, soha el nem képzelt mennyiségben és minőségben állnak rendelkezésre építési anyagok.

Mindezek miatt az épülő lakóházak döntő többségénél a napi működés, a funkcionalitás,a választott terméke, technológiák élettartama, továbbá a költségek összehasonlítása, vagyis a hozzáadott mérnöki munka legalább olyan meghatározó tényező lett, mint a választott építészeti megoldás. Az építkezés szabályainak egyszerűsítése gyorsítja és megkönnyíti ugyan az építkezés elindítását, azonban ezzel az építtető felelősségévé válik, hogy az elképzelt, kényelmes és modern épület megtervezéséhez az arra alkalmas tudással rendelkező mérnököt bevonja.

A Kamara standján az építtetők számára egy ingyenes útmutatót is bemutatásra kerül, amely online elérhető és , amelyből az építtető tájékozódni tud arról, hogy melyek azok a leggyakrabban előforduló szaktervezői kérdések, amelyekre már az építkezésnek legelső fázisaiban gondolni kell. (pl.: napkollektoros hőtermelés és napelemes áramtermelés, illetve ezek létesítésével kapcsolatos tudnivalók; az energetikai beruházások megtérülése; az épületautomatikai megoldások beépítése és a szükséges villamos tervek bemutatása)

Az útmutató a Mérnök Újság április mellékleteként is megjelent. (online olvasható a Magyar Mérnöki Kamara honlapján)

A Magyar Mérnöki Kamara a 202e standon található meg.

 

A MÉRNÖKKERESŐ az alábbi LINKRE kattintva elérhető.