ápr.
07

Újra indul a villámvédelmi vizsga, ülésezett a Környezetvédelmi tagozat és a Továbbképzési testület - rövid hírek a Kamaráról

A Kamara Továbbképzési Testülete Dr. Csenke Zoltánné elnök vezetésével áttekintette többek között a továbbképzések törzsanyagaival kapcsolatos formai és tartalmi követelményeket, ajánlást fogadott el a képzésekhez kapcsolódó értékelőlapokról, valamint a szakcsoportok bevonásáról a törzsanyagok elkészítésébe. További hírekért kattintson!

Ülésezett a 1032/2015. (I.30.) Korm. határozat 1., 2., 3., 6., 11. és 13., munkacsoportjai. Az MMK kapcsolattartó delegáltjai valamennyi ülésen részt vettek.

Az egyes munkacsoportokban folyó munka előrehaladáshoz kapcsolódva írásban is megküldtük az alapvetően a 2015. március 20-án tartott workshop eredményein alapuló, építési engedélyezési eljárásra (1. pont) vonatkozó javaslatokat, valamint a tervezők szerzői jogára (3. pont), a közpénzből és EU-s forrásokból megvalósuló építési beruházások előkészítésére és lebonyolítására (4. pont), továbbá a főépítészi és tervtanácsi rendszerre (13. pont) vonatkozó javaslatokat, észrevételeket. A Mérnök Újság következő száma és a kamara Honlapja a témával kapcsolatban részletesebb tájékoztatást tartalmaz.

Ülésezett Környezetvédelmi Tagozat Elnöksége
A Környezetvédelmi Tagozat Elnökségének 2015. április 2-i ülése tárgyalta - többek között - a Környezetvédelmi Felügyelőségek kormányhivatalokba integrálását, a Nemzeti Környezetvédelmi Intézet átszervezését.

Ülésezett a Kamara Továbbképző Testülete
A Kamara Továbbképzési Testülete Dr. Csenke Zoltánné elnök vezetésével áttekintette többek között a továbbképzések törzsanyagaival kapcsolatos formai és tartalmi követelményeket, ajánlást fogadott el a képzésekhez kapcsolódó értékelőlapokról, valamint a szakcsoportok bevonásáról a törzsanyagok elkészítésébe.

Kamarai testületek

 

Véleményezésen az EU energiahatékonysági irányelvét átültető hazai szabályozás tervezete
A tervezettel kapcsolatos véleményezésben jeleztük, a kamara csak olyan megoldást támogat, amely a jelenlegi rendszerre épülve, az MMK feladataként működteti az energetikai auditorok minősítését, nyilvántartását, vizsgáztatását és továbbképzését.

Újra indul a villámvédelmi vizsga
2015. április 2-án hatályba lépett a 9/2015. (III.25.) Kor. rendelet, amely újraszabályozza a villámvédelmi berendezések tervezésével kapcsolatos jogosultságot. A kamara Elektrotechnikai Tagozatának vezetése és a Kamara Továbbképzési Testületének Elnöke, a Főtitkárság közreműködésével áttekintette a vizsga újra indításával kapcsolatos feladatokat és kialakította annak menetrendjét. A tervek szerint április-május fordulóján – megfelelő számú jelentkező esetén – már sor kerülhet az első vizsgára.
 

Kapcsolódó anyagok