aug.
29

Sikeres volt a mérnökmozi a karneválon

A Vas Megyei Mérnöki Kamara első alkalommal csatlakozott a Savaria Történelmi Karnevál programsorozatához. Nap, mint nap közlekedünk, élünk Szombathelyen, Vas megyében, de sejtésünk sincs, hogy egy-egy létesítmény, berendezés, épített tárgy, emlék mérnöki alkotás. Ezt igyekszik a Mérnökök Savariától Szombathelyig című kisfilm szellemesen, mégis ismeretterjesztő módon megmutatni. Így talán a pályaválasztás előtt álló középiskolások is kedvet kapnak a mérnöki hivatáshoz.

A szimfonikusok kamaratermében berendezett mérnökmozi méltó, új helyszíne volt a XVIII. Savaria Történelmi Karneválnak: a fesztiválozók sorra adták a kilincset egymásnak, folyamatosan ment a vetítés. A históriás rendezvény négy napja alatt több, mint 350-en látták a „Mérnökök Savariától Szombathelyig” című filmet.

A mérnökmoziról a Szombathelyi TV Híradóján kívül az M5 országos kulturális csatorna is tudósított. A vendégkönyv tanúsága szerint a közönségnek tetszett a film.

A sajtóvetítésen dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere méltatta a mozit, elmondta, hogy nem csak a karnevál repertoárja gazdagodott ezzel az alkotással, hanem a városé is.