máj.
30

Somogy: taggyűlés

A kamara a nehézségek ellenére pozitív eredménnyel zárta az évet. A kedvező eredmény a tagdíjakból, az igazgatási-szolgáltatási díjakból befolyt összegből, illetve a kiadásnál jelentkező takarékos gazdálkodásból született.

Az SMMK május 14-i éves taggyűlésén az elnöki köszöntőt követően Kassai Ferenc, a MMK alelnöke üdvözölte a jelenlévőket a maga és Barsiné Pataky Etelka MMK-elnök nevében. Tájékoztatta a tagságot az MMK együttműködési terveiről, a januártól hatályban lévő jogszabály alapján elkészített továbbképzési szabályzatról, illetve említést tett a továbbképzés új rendszeréről, a tagozatok szerepéről, továbbá a területi kamarák képzési lehetőségeiről. Beszámolt a Magyar Mérnöki Kamara és a Fővárosi Polgármesteri Hivatal jó szakmai együttműködéséről, s példaként javasolta a somogyi kamarának, hogy a budapesti minta alapján – tanácsadó jelleggel – vegyen részt a megyeszékhely fejlesztési munkáiban.

Dr. Gáts Andrea jogi tanácsadó ismertette a jelenlévőkkel az új jogszabály előírásait, illetve a Magyar Mérnöki Kamara Továbbképzési Szabályzatát. Az SMMK elnöksége 2014. évben Kárpáti Kálmán okleveles építőmérnöknek ítélte a Somogy Mérnöke Díjat. Lucz Géza elnök beszámolójában az írásos anyagot néhány gondolattal egészítette ki. A kamara a nehézségek ellenére pozitív eredménnyel zárta az évet. A kedvező eredmény a tagdíjakból, az igazgatási-szolgáltatási díjakból befolyt összegből, illetve a kiadásnál jelentkező takarékos gazdálkodásból született. A taggyűlés elfogadta Hábermayer Sándor etikai-fegyelmi-, és Alexy Rezső fb. elnökök beszámolóit, ill a kamara 2013. évi tevékenységének és a 2014. évi munkatervének beszámolóját. Ezt követően a többfordulós előkészítő munka után elfogadta a Somogy Megyei Mérnöki Kamara újraalkotott alapszabályát, majd egyöntetű szavazással elfogadta a kötelezően előírt választási jelölőbizottságot, melynek tagjai lettek: Berzy Péter, Csernela Tamás, Gyura Balázs, Iliásics Gyula és Pécseli Péter mérnökkollégák.

Lucz Géza elnök