jún.
05

Rövid hírek a Kamaráról: tagozati ülések

A május 18-i, 25-i és a június 1-i héten számos tagozatunk ülésezett. Az ülésekről készült rövid összefoglalókat itt olvashatja.

Az Építési tagozat május 18-án tartotta tisztújító Küldöttgyűlését. A rendezvény résztvevőit köszöntő Barsiné Pataky Etelka, az MMK elnöke szólt a kamara előtt álló aktuális feladatokról, az elmúlt időszak legfontosabb rendezvényeiről és a mérnökök jelenlegi helyzetéről. Ezt követően Dr. Kiss Jenő elnöki beszámolója hangzott el, amelyben számot adott a tagozat széleskörű tevékenységéről. Az ülés összefoglalóját a honlapunkon már korábban közzé tettünk.

Az Anyagmozgatógép, Építőgép és Felvonó Tagozat május 18-án tartotta elnökségi ülését. Az ülésen beszámoló hangzott el a (MÉDI) díjtétel bizottságról (HAOI) és az Építési engedélyezési eljárás „egyszerűsítése” 1032/2015. Korm. határozattal kapcsolatos munkákról. A tagozat június 11-12-én 3.1. szervezi a XXIII. Felvonó Konferenciát Siófokon.

Május 28-án tartott elnökségi ülését a Környezetvédelmi tagozat, amelyen tájékoztató hangzott el a „A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű közlekedési infrastruktúra beruházások megvalósításának gyorsításával összefüggésben egyes törvények módosításáról” szóló törvényjavaslat környezetvédelmi vonatkozásairól.

Május 27-én tartotta az Egészségügyi-Műszaki Tagozat taggyűlését, amelyen megtörtént a tagozat tisztségviselőinek megválasztása. A tagozat elnöke beszámolt az elmúlt egy év eseményeiről. Az ülésen Barsiné Pataky Etelka, az MMK elnöke is részt vett.