aug.
28

Urbania21 – okos megoldások, melyekkel működik a város

Hogyan hasznosíthatók az okos megoldások a városfejlesztésben? Az első Urbania21 szakkiállítás ebben a témában teremt fórumot a lakosság, szolgáltatók és a fejlesztők között. Okos megoldások, melyekkel működik a város. 2014. szeptember 17-18., Budapest

Szeptemberben első alkalommal kerül megrendezésre az Okos hálózatok - Okos technológiák - Okos városok magyarországi szakkiállítása, az Urbania21. Az élhető városok irányításában és fejlődésében az intelligens rendszerek alapvető szerepet játszanak, ezek bemutatására jött létre a kezdeményezés. A kiállítás gyakorlati szempontból mutatja be, milyen fejlesztések segítségével lesz egy város élhetőbb, „okosabb”. Olyan programokat és projekteket ismerhetünk meg, melyek tervezésében és működtetésében az innováció, az intelligens rendszerek illetve a fenntarthatóság együttesen jelenik meg.


Mitől lehet intelligens a közműrendszer és a közlekedés? Mit jelent az ökohatékony energiagazdálkodás? Hogyan épülnek az innovatív parkolóházak? Milyen az a légi irányítási rendszer, amiben a repülőgépek csökkenthetik a települések környezeti terhelését? Hogy néz ki egy innovatív vasúti személykocsi? Egyebek mellett e kérdésekre is választ kaphatunk azon az egyedi szakkiállításon, mely először teremt fórumot a lakosság, a szolgáltatók és az okos technológiák fejlesztői és szállítói között. Érdekesség, hogy a hagyományos elhelyezésű standok mellett egy újszerű Smart&Green Square biztosít majd közös teret az egyedi megoldások és innovációk bemutatásának. A kiállításon a fejlesztők, gyártók, tudásközpontok és üzemeltetők mellett az önkormányzatok, állami intézmények is bemutatják tevékenységüket, illetve ismertetik a költséghatékony és fenntartható működésre vonatkozó fejlesztési céljaikat.
 

Az Urbania21 előkészítése és szervezése jelenleg is zajlik, a szervezők folyamatosan fogadják a kiállítói jelentkezéseket. A kiállítás védnöke és szakmai partnere a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Budapest Főváros, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, a Közlekedéstudományi Egyesület, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége, a Magyar Mérnöki Kamara, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége, a Magyar Útügyi Társaság, a Magyar Logisztikai Egyesület és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete. A rendezvény helyszíne a Syma Rendezvényközpont.
 

További információk:
Kiss Zoltán kereskedelmi igazgató
EXPOSITOR Rendezvényszervező és Marketingtanácsadó Kft.
Mobil: +36/70/633-5272
Tel/Fax: +36/1/460-1180
E-mail: zoltan.kiss@expositor.hu
http://www.urbania21.hu/
 

Kapcsolódó anyagok