Teszt portál

/ Tudástár / Hírek
ápr.
12

Vízgazdálkodási és Vízépítési Tagozat: tisztújító taggyűlés

A MMK Angyal utcai székhelyének első emeleti, zsúfolásig megtelt tanácsteremében március 24-én tartotta meg négy évenként esedékes beszámoló és tisztújító taggyűlését a Vízgazdálkodási és Vízépítési Tagozat. Nem volt véletlen az időzítés, hiszen a taggyűlés szinte napra egybeesett március 22-ével, a Víz Világnapjával, ami nem „csak” a víz, hanem nyilvánvalóan a vízmérnökök ünnepe is. Volt még egy közeli egybeesés, nevezetesen, hogy a Kormány március első napjaiban fogadta el a Nemzeti Vízstratégiát. Dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár is erre fűzte fel a köszöntőjét, hogy mostantól van a vízügynek 2030-ig terjedően kitűzött, a gazdaság és a társadalom minden szereplője számára iránymutató célkitűzés-rendszere, és annak elérését szolgáló 2020-ig szóló intézkedési programja.

Somlyódy Balázs, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója a 2020-ig előttünk álló közvetlen feladatokat, projekteket ismertette, hogy mintegy 1200-1300 milliárd Ft értékű fejlesztést kell megtervezni, megvalósítani a most zajló ciklusban. Jelezte a fejlesztések megvalósításának folyamatában történt változásokat, amihez igazodnunk kell a tevékenységünkkel. Munkánkról elismerően szólva mindkét vezető kiemelte a jó együttműködést a tagozattal, mind országos, mind területi szinten.

 

A tagozat elnöksége írásos beszámolót készített, amit minden tag előre megkapott, így Reich Gyula elnök mindössze rövid kommentálásra szorítkozhatott. Az ezt követő tartalmas, sokakat megmozgató vita első hozzászólója Barsiné Pataky Etelka elnök asszony nagyra értékelte a Tagozat tevékenységét, kapcsolatát az országos szervekkel. A Taggyűlésen szóba került a vízmérnökség számos dilemmája, ezen belül a mérnökutánpótlás. Erről szólt Bíró Tibor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem bajai Víztudományi Kara dékánjának előadása.

novak-gyula
Novák Gyula, a tagozat új elnöke

 

A taggyűlésen Signum Aquae kitüntetést adtak át Kaveczki László és dr. Nagy István kollégáknak az elnökség leköszönő tagjainak az elmúlt években végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként. Az elnökség evvel a plakettel köszönte meg Barsiné Pataky Etelka elnök asszonynak is a tagozat támogatását. A tisztújításon, helyet a fiatalabbaknak jelszóval elnökké választották Novák Gyulát, alelnökké Márkus Pált és Rung Attilát. Az elnökség tagjai lettek: Baross Károly, Dénes Miklós, Déri Lajos,  dr. Dobi László, Farkas Egonné, Ift Miklós, Jancsó Béla, dr. Patziger Miklós, Reich Gyula, Szimandel Dezső. A megválasztott elnök Reich Gyulának tagozati elnöki munkája elismeréseként Signum Aquae kitüntetést adott át.
 

 

ENERGETIKAI AUDITORI ÉS SZAKREFERENSI FELKÉSZÍTŐ TANFOLYAM

Jelentkezzen most:
http://mmk.hu/szolgaltatasok/energetikai-audit