márc.
17

Workshop III.: "Hol a hiba a nagyberuházásoknál?"

A Magyar Mérnöki Kamara "Hol a hiba a nagyberuházásoknál? - A projekt-előkészítés, a tervezés és a tervellenőrzés német és magyar gyakorlatának bemutatása" címmel workshopot szervez. A rendezvény kapcsolódik a 2014 és 2020 közötti periódusban várható európai uniós támogatások sikeres felhasználásának előkészítése témájában szervezett korábbi két workshophoz, amelyeken javaslatokat fogalmaztunk meg a tervezésre, a tervek ellenőrzésére a beruházásokban résztvevő mérnök szaktanácsadó szerepére és az előkészítések fontosságára vonatkozóan.

A most megrendezésre kerülő harmadik workshop során német és magyar példákat is felhasználva fogalmazzuk meg javaslatainkat.

A kiindulási pont, hogy a 2014-2020-as európai uniós programok lebonyolításának alapelveiről szóló 1731/2013. (X.11.) Kormányhatározat több pontjával nem ért egyet a Magyar Mérnöki Kamara. Nem tartjuk szükségesnek tervezői állami kapacitások létrehozását, sem az uniós társfinanszírozásból megvalósuló, sem az attól független, az állami vagy önkormányzati költségvetésből megvalósuló projektek esetében. A feladatok elvégzésére az elmúlt 25 évben a piacon megedződött, komoly szakmai kultúrával rendelkező mérnök és építész irodák képesek.

A nagy beruházások német és a magyar gyakorlatának bemutatásával igyekszünk rávilágítani a meglévő hiányosságokra, rendszerhibákra, kiemelve olyan sikeres projekteket is, amelyek irányt mutathatnak a megfelelő tervezéshez, előkészítéshez. Szeretnénk bemutatni a beruházási folyamatban részt vevő szervezetek szerepét és lehetőségeit, a német szabályozás segítségével pedig bemutatjuk a tervellenőr feladatát és jelentőségét a beruházások minőségbiztosításának és előkészítésének során.

A rendezvény időpontja: 2014. március 24. hétfő, 10 óra
A rendezvény helyszíne: Német-Magyar Ipari Kereskedelmi Kamara (DUIHK), 1024 Budapest, Lövőház utca 30.

A workshopon való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött, amelyet a következő címen lehet megtenni: http://portal2.mmk.hu/workshop

Felhívjuk figyelmüket, hogy a workshop munkanyelve német és magyar. A rendezvény teljes ideje alatt szinkrontolmácsolást biztosítunk.

További információkat és a részletes programot a http://portal2.mmk.hu/workshop oldalon találják.