febr.
02

Geotechnikai Tagozat: XXII. Széchy Károly Emlékülés február 12-én

A Mérnöki Kamara Geotechnikai Tagozata, az ISSMGE Magyar Nemzeti Bizottsága, a Magyar Geotechnikai Egyesület és a Magyar Tudományos Akadémia Műszaki Tudományok Osztálya közös szervezésében 2016. február 12-én 14 órai kezdettel rendezi meg a XXII. Széchy Károly emlékülést, amelynek az Magyar Tudományos Akadémia Nagyterme ad helyet.

A geotechnikus szakma évente megrendezett, hagyományos emlékülésén idén is elismert nemzetközi és magyar szaktekintélyek színvonalas előadásai hangzanak el. Az emlékülés főelőadója Andráskay Ede Svájcból a világ leghosszabb alagútja, a Gotthard bázisalagút szakértőjeként tart előadást a tervezés, kivitelezés tapasztalatairól.

Másik főelőadónk a néhány éve Amerikából érkezett Richard Ray professzor, jelenleg a győri Széchenyi István Egyetem oktatója, aki „Geotechnika a digitális világban” címmel tart előadást.  Az ülésen Tóth Szilvia, a fiatal nemzedék képviseletében Norvég alagútépítési tapasztalatairól tart bemutatkozó előadást. Az emlékülést a hagyományoknak megfelelően a XXV. Geotechnikus vacsora követi, amelyet idén is a Duna Palota báltermében rendezünk meg 18 órai kezdettel.

A rendezvényeken való részvétel regisztrációhoz kötött. Bővebb információ a tagozat honlapján található: http://geotechnikaitagozat.hu