Kamarai Tudástár

Ebben a menüpontban a kamarai által közzétett szakmai útmutatókról, segédletekról és kiadványokról és további hasznos dokumentumokról kaphat tájékoztatást. Figyelem: egyes pontok csak bejelentkezést követően, a kamara tagjai számára érhetők el!

Jelenleg elérhető dokumentumok:

 

Kamarai tagoknak: letölthető tagozati szakmai segédletek és kiadványok

A Magyar Mérnöki Kamara minden évben pályázatot ír ki a szakmai tagozatok részére, hogy a gyakorló mérnökök munkáját segítő segédleteket, korszerű, innovatív ismeretanyagokat bemutató kamarai kiadványokat készítsenek. A pályázatok eredményeként létrejövő szakmai anyagokat a kamara a tagjai számára letölthető formában teszi közzé. A kiadványok a https://www.mmk.hu/tudastar/kamarai-tudastar/szakmai-segedletek oldalon érhetők el.

FONTOS: A letöltéshez az e-Mérnök rendszerbe való bejelentkezés szükséges. Ha még nem adta meg ügyfélkapu bejelentkezési adatait, abban az esetben kérjük, hogy küldje meg a személyi igazolványán szereplő „viselt nevét” és az ügyfélkapu rendszerben regisztrált email címét az e-mernok@mmk.hu címre. (Ha nem rendelkezik ügyfélkapuval, abban az esetben szintén az e-mernok@mmk.hu címen tud email cím és jelszó alapú hozzáférést kérni.)

Sikeres bejelentkezés esetén a kamarai honlap jobb felső sarkában megjelenik a bejelentkezett felhasználó neve. Ezt követően a fenti linkről már elérhető lesz a letölthető kiadványaink listája. A jelenleg elérhető segédleteket és útmutatókat, azok rövid leírásával együtt, bejelentkezés nélkül is megtekintheti ebben a listában: elérhető dokumentumok

Felhívjuk a figyelmet, hogy a letölthető segédletek és tanulmányok a Magyar Mérnöki Kamara szellemi tulajdonát képezik. Egészben vagy részben, nyomtatott formában, elektronikus úton, vagy bármely más módon való sokszorosításuk, közzétételük vagy terjesztésük a Magyar Mérnöki Kamara kifejezett, írásos hozzájárulása nélkül tilos és jogi eljárást von maga után.

 

Jogszabályfigyelő

A Magyar Mérnöki Kamara folyamatosan nyomon követi a megjelenő új jogszabályokat, illetve jogszabály módosításokat. Ezek feldolgozását kivonatos formában a Mérnök Újságban havonta közzétesszük, illetve elérhetők a https://mmk.hu/tudastar/dokumentumtar/jogszabalyfigyelo oldalon is.

 

Hasznos jogszabályok listája

A Kamara a honlapján folyamatosan közzéteszi a mérnöki szakmagyakorlást megalapozó, továbbá a szakmagyakorlási engedélyek megszerzésének és kiadásának rendjét tartalmazó fontosabb jogszabályok listáját. A jogszabályok a https://mmk.hu/tudastar/kamarai-tudastar/jogszabalytar oldalon érhetők el.

 

Megvásárolható kiadványok, könyvek

A Mérnöki Kamara Nonprofit Kft. gondozásában elérhető kiadványok megvásárolhatók nyitvatartási időben a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara székhelyén, a 1094 Budapest, Angyal u. 1-3. címen. További részletekért, illetve a megvásárolható kiadványok listájáért kattintson a https://www.mmk.hu/tudastar/kamarai-tudastar/kiadvanyok-konyvek oldalra.